Koronavirus u VPŽ: U posljednja 24 sata 15 novih slučajeva, preminuo muškarac

- PROMO -

Od ukupno 88 testiranih kod 15 stanovnika Virovitičko-podravske županije detektiran je virus SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Od novoinficiranih, osmero je ženskog, a sedmero muškog spola. Osoba srednje životne dobi je devetero, troje je djece, dvoje su mlađe, te jedna osoba starije životne dobi.

Novozaraženi dolaze sa sljedećih područja općina i gradova – Virovitica (7), Slatina (3), Lukač (3), Voćin (1), Špišić Bukovica (1). Nažalost, jedan muškarac, 1959. godište, preminuo je uslijed infekcije COVIDOM-19, pritom je imao i brojne komorbiditete.

U odnosu na prijašnje dane, smanjio se broj hospitaliziranih. Naime, s područja Virovitičko-podravske županije, na bolničkom liječenju su 34 pacijenta, 32 u Općoj bolnici Virovitica te dvoje u KBC-u Osijek.

Od početka epidemije koronavirusa, s područja Virovitičko-podravske županije, virusom SARS-CoV-2 se zarazilo 3.387 ljudi. Nažalost, 96 osoba je preminulo od posljedica infekcije COVIDOM-19. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ, apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

Povezane vijesti

Skip to content