“Lipaši” pomažu sisačkoj glazbenoj školi: Donirali članarine i prihode od nastupa

Hrvatsko pjevačko društvo “Lipa”odlučilo je novčanim prilogom pomoći obnovi zgrade Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku stare 140 godina, izrazite arhitektonske, urbanističke, ambijentalne i kulturne vrijednosti.

Kao što su istaknuli u sojoj ibjavi na facebook stranici, o ljepoti i izvrsnoj akustici koncertne dvorane, koja se nalazi u središtu zgrade, “Lipa” je svjedočila na samostalnom cjelovečernjem koncertu u studenom 2004. godine, koji je svima ostao u lijepom sjećanju.

U akciju prikupljanja novčanih sredstava najprije su se uključili maleni lipaši, odnosno članovi Dječjeg zbora HPD-a “Lipa”, i njihovi roditelji, koji su u tu svrhu usmjerili sredstva od svoje mjesečne članarine. Također je odvojen i dio sredstava Društva koje su članovi velikog, odraslog zbora osigurali kroz nastupe u protekloj godini, a sve zajedno već je uplaćeno na račun Škole.

Uz ovaj skromni prilog, istaknuli su kako žele svima pogođenima u ovom strašnom potresu puno snage i vjere u sretniju budućnost.

“Obnova će biti duga i teška, i svaka pomoć nam je važna. Hvala vam puno”, poručuju pokretači kampanje iz Siska. (www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content