Na području OBŽ 18 novih slučajeva zaraze, pet osoba preminulo

U zadnja 24 sata u KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, testirano je 214 uzoraka od kojih je 18 bilo pozitivno na koronavirus.

Sa šireg područja Osijeka je sedam novopozitivnih osoba, po tri s područja općine Magadenovac i grada Đakova, dvije iz Donjeg Miholjca, a po jedna novopozitivna osoba je iz Bilja, Gorjana i Našica.

Hospitalizirane su 103 osobe oboljele od COVIDA-19, i to 66 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (12 na respiratoru), a 37 u Općoj županijskoj bolnici Našice.

Tijekom posljednja 24 sata preminulo je pet osoba s područja Osječko-baranjske županije u dobi od 43 do 83 godine.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 660 osoba, a policijski službenici PU osječko-baranjske provjerili su samoinicijativno 18 osoba i nije utvrđeno niti jedno kršenje propisane mjere. Obavili su i 132 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nije utvrđeno kršenje mjere.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 54 nadzora provođenja epidemioloških mjera nad pružateljima usluga u trgovini i ugostiteljstvu te su utvrdili tri kršenja.

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije na današnjoj (petak) sjednici je donio preporuku da nastava u osnovnim školama od 1. do 12. veljače 2021. godine bude organizirana prema modelu A (svih osam razreda u školi), za učenike od prvog do trećeg razreda srednjih škola prema Modelu C (nastava na daljinu), a učenike završnih razreda prema Modelu A.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content