Na području OBŽ smanjuje se broj hospitaliziranih i pacijenata na respiratoru

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata za područje županije na koronavirus su testirana 252 uzorka od kojih je 54 bilo pozitivno.

Novopozitivnih osoba s područja Osijeka je 26, Donjeg Miholjca 7, dok Našice i Đakovo imaju po 4 novooboljele osobe. Po dvije bilježe Beli Manastir, Semeljci i Petlovac, a po jednu novozaraženu osobu imaju Antunovac, Čepin, Satnica Đakovačka, Čeminac, Petrijevci, Strizivojna i Valpovo.

Na bolničkom liječenju nalazi se 151 COVID pacijent i to 117 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 23 na respiratoru), a 34 u Općoj županijskoj bolnici Našice.

Broj oporavljnih s jučerašnjim danom je 13.616.

U zadnja 24 sata preminule su tri osobe pozitivne na Covid u dobi od 37 do 93 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 741 osoba, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Policijski službenici samoinicijativno su provjerili 28 osoba u samoizolaciji, pri čemu jednu osobu iz Belog Manastira nisu zatekli u mjestu prebivališta. Dvije dojave građana su se pokazale netočne Obavili su i 136 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content