Nakon minusa, temperature se popele iznad 16°C: Za vikend ponovno preokret i snijeg

U zraku se osjeća miris proljeća. Virovitica je danas mjerila proljetnih 16,2°C, Slatina 16,1°C, a Orahovica 15,9°C. Dan će obilježiti izmjena sunca i oblaka, a gdje koja kišna kap neka ne iznenadi. Tijekom dana „vozimo“ do 17°C. Očekujemo umjeren na udar i jak južni jugozapadni vjetar.

Subota se neće previše razlikovati od petka gledajući s meteorološkog aspekta. Neznatno toplija i promjenjivija. Očekujemo iznadprosječno topao vremenski period. Uz više oblaka moguća je gdje koja kišna kap, osobito prema kraju dana. I dalje očekujemo izmjenu sunca i oblaka. Jutarnje temperature zraka očekujemo od 6°C do 9°C. Najviše dnevne od 14°C do 17°C u gorju niže. Vjetar umjeren na udare i jak južni i jugozapadni.

Tijekom nedjelje očekujemo osjetnije pogoršanje vremena.

Najtopliji dio dana će biti jutro, dok će tijekom dana temperatura zraka padati, osjetnije prema kraju dana. Vjetar će s južnih smjerova u drugom dijelu dana naglo okrenuti na sjeverne smjerove. Jutarnje temperature zraka očekujemo od 6°C do 9°C. Najviše dnevne od 7°C do 10°C sredinom dana. Tijekom poslijepodneva i večeri oko ili koji stupanj iznad 0°C.

Očekujemo kišu koja bi mjestimice mogla biti obilnija. Sredinom dana će kiša uz pad temperature zraka te naglo okretanje vjetra s južnih na sjeverne smjerove najprije u gorju, a do večeri i u nižim predjelima, prelaziti u susnježicu i snijeg. Snježni pokrivač očekujemo prije svega u višim predjelima Virovitičko-podravske županije, gdje bi se u noći s nedjelje na ponedjeljak, te tijekom ponedjeljka u jutarnjim satima moglo skupiti i petnaestak centimetara snijega.

U kombinaciji s „toplim“ tlom koje se ovih dana zagrijalo, snježni pokrivač u nižim predjelima neće biti značajan i uglavnom će se formirati na travnatim površinama, tako da se ne treba bojati lopatanja.

Povremen snijeg očekujemo i tijekom ponedjeljka. Od ponedjeljka očekujemo stabilnije i sunčanije vrijeme. Temperature zraka u padu, prije nove južine koja je izgledna od petka.

(www.icv.hr, kp)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content