Nakon „poziva u pomoć“, Virovitičko-podravska županija spašava sport u gradu Orahovici

U utorak 26. siječnja, predstavnici 15 klubova s područja Grada Orahovice (NK Papuk, ŠN Orahovica, NK DOŠK Dolci, RK Orahovica, ŽRK Orahovica, ŠK Orahovica, BK Doljani, STK Orahovica, TK Orahovica, SD Orahovica, ŠRK Šaran, HPD Orahovica, KK Orahovica, BK LOOD, SRD Orahovica), sastali su se i figurativno zavapili „pomozite sportu u Orahovici da se ne ugasi”.

Dopis je dan kasnije stigao u Virovitičko-podravsku županiju, a u petak je trojicu predstavnika (Antun Grabovac, Slobodan Lukić i Vlado Karakaš), koji predstavljaju svih petnaest potpisnika, primio župan Igor Andrović uz zamjenika Darka Žužaka kao i predsjednika Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije Sašu Topića.

Naime, u Orahovici nije prihvaćen Proračun za 2021., ali niti za 2020 godinu, pa je sport, ostao „ni na nebu ni na zemlji“, bez redovitih dotacija. Situacija je takva da nedostaje “milimetar da sport u Orahovici, završi u bankrotu“.

naslovna sport orah
Foto: K. Toplak

– Svi volimo isticati koliko nam je sport važan, a nama je važan. Virovitičko-podravska županija će uplatiti 200.000 kuna za orahovački sport. Prošli tjedan smo o tome razgovarali i s povjerenikom grada Orahovice Sašom Risterom. Iznos ćemo uplatiti Sportskoj zajednici Virovitičko-podravske županije, a ona će ga proslijediti Zajednici sportskih udruga Grada Orahovice, kako se sport u Orahovici ne bi ugasio – kazao je župan Igor Andrović.

Tercet, Grabovac – Lukić – Karakaš, izrazio je zadovoljstvo, podcrtavši kako na ovaj način Županija spašava sport u Orahovici.

– Mi prošle godine nismo dobili niti jedne kune od Grada Orahovice. Sve što smo plaćali, plaćali smo iz svojih džepova, kako mi u NK Papuk, tako i ostali sportski kolektivi. Svi mi, ostavili smo srce i ljubav prema sportu. Primjerice NK Papuk ima čak sedam momčadi koje nastupaju pod ingerencijom Hrvatskog nogometnog saveza i sve to košta. Imamo i tradiciju dugu 96 godina. No sve ima svoju granicu, a mi više ne možemo, potrebna nam je pomoć i zato vam hvala jer nas razumijete – istaknuo je Slobodan Lukić, dopredsjednik NK Papuk.

Inače, vodstvo Zajednice sportskih udruga Grada Orahovice je podnijelo ostavku, očekuje se sazivanje skore skupštine, izbor novog vodstva, a u trenutnim okolnostima, pomoć Virovitičko-podravske županije bit će ključna za opstanak sporta u Orahovici.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content