NAPOKON DOČEKAO PRILIKU Mateo Leš debitirao za nizozemski Heracles: Presretan sam, taj trenutak čekao sam cijelu polusezonu

Čekao je, “grijao klupu”, bio strpljiv i konačno dočekao priliku da zaigra za svoj Heracles Almelo. Mateo Leš debitirao je sinoć u visokoj domaćoj pobjedi (4:0) nizozemskog prvoligaša u 16. kolu Eredivisie.

Glatkom pobjedom protiv Emmena, Heracles je s 18 bodova izbio na 11. poziciju (liga broji 18 klubova) i tako se bodovno izjednačio s desetoplasiranim Utrechtom i devetoplasiranom Spartom iz Rotterdama. Hat-trick upisao je turski napadač Sinan Bakis, dok je jedan pogodak pridodao nizozemski veznjak Rai Vloet. Mateo je svoj prvi nastup za Heracles upisao ulaskom u igru u 70. minuti utakmice kada je zamijenio stopera Matsa Knoestera.

-Ne mogu opisati kakav je to osjećaj. Cijelu polusezonu čekao sam taj trenutak, sjedio konstantno na klupi, ali isplatilo se. Knoester je rekao da više ne može, trener Wormuth digao me s klupe i poslao u igru. Bio sam presretan – s velikim oduševljenjem rekao nam je danas Mateo Leš.

Inače rodom iz Špišić Bukovice, proveo je dugi niz godina igrajući za mlađe uzrasne kategorije zagrebačkog Dinama (od 2014.), a prije potpisa za nizozemski Heracles (prošle godine u rujnu), bio je standardni prvotimac druge momčadi “Modrih” gdje je sjajnim partijama u nekoliko nastupa izborio i kapetansku traku. Igrajući u Dinamu, dobio je i poziv izbornika hrvatske U-17 reprezentacije, za koju je upisao tri nastupa. Mladi talentirani stoper čekao je na svoj debi od dolaska u Almelo “dugih” 16 kola, a sinoćnji nastup možda bi mogao biti i prekretnica u “crno-bijelom” dresu.

-Nadam se da ću u nastavku sezone dobiti veću minutažu, ali trener je taj koji odlučuje. Ja sam na raspologanju i uvijek sam spreman dati 100 posto svojih mogućnosti. Heracles je prvi klub koji mi je dao profesionalni ugovor i stvarno sam sretan u tom klubu. Vjerovali su u mene, doveli su me, a ja ću dati sve od sebe da im to vratim – zaključio je Leš.

Priliku za novi nastup Mateo će imati već u subotu, 16. siječnja u 17. kolu Eredivisie kada Heracles gostuje kod Utrechta. Ostaje nam za vidjeti hoće li se naći u kombinacijama stratega Franka Wormutha.

(www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content