Našička Farmica zbrinula tri praščića i kravu s Banovine, a zajedno dočekali i prinovu – malo tele

Članovi udruge Farmica iz Našica ne skidaju osmijeh sa lica, a svoje zadovoljstvo podijelili su i s fanovima na Facebook stranici. Naime, s područja pogođenog potresom iz polusrušene staje spasili su kravu Šaravu i tri praščića. Šarava se prošlog vikenda i otelila u svom novom utočištu u Našicama, gdje se inače zbrinjavaju i udomljuju napuštene i zlostavljanje životinje

– Slavite danas di god vas vijest zatekne! Popijte rakijicu.. i mi smo! Rodilo se malo čudo iz Petrinje! Šarava je sve sama odradila, najbolja je na svijetovima! A tele, nema da ga tko odvoji od nje. S njom će živjeti u miru i sreći, slobodni od svega. Žiiiviliiii! – napisale su djevojke sa Farmice.

Prema riječima predsjednice udruge Ivane Varkonji, akcija spašavanja je počela kada im je dojavljeno da se u mjestu Župić u polusrušenoj štalici nalazi krava pred teljenjem te je stigao upit može li privremeno biti smještena na Farmici.

– Kontaktirala sam Azil iz Osijeka koji se ponudio ići s nama u Petrinju te smo krenuli s dva vozila i posuđenom prikolicom za prijevoz krave – ispričala je Ivana.

No, po dolasku, uz kravu su zatekli i tri praščića predviđena za klanje, pa su vlasniku ponudili da ih otkupe.

139569897 2627747457516260 6906551897824406543 n
Foto: Farmica

– Htjeli smo zadržati i kravu jer smo znali da će se oteliti na Farmici, a nismo željeli vratiti nju i tele za klanje. Vlasnik se odlučio prodati nam sve životinje i uz pomoć udruge Pobjede koja je platila 12.500 kuna mi smo s našim životinjama sretni krenuli u Našice – ispričala je za medije Ivana.

Farmica već ima izgrađeni drveni hangar za domaće životinje, no dolaskom krave Šarave, praščića Bele, Lajke i Lune, a sada i teleta, potreban im je veći ograđeni prostor i nova čvršća nastamba. No kako su troškovi gradnje skupi, pa je Farmici potreban građevinski materijal, grede, daske, armaturne mreže i sitni građevinski materijal, iz udruge su uputili apel svima onima koji su u mogućnosti da im pomognu u vidu materijala ili financijske pomoći.

Također ističu kako bi im dobro došla i hrana za domaće životinje,  sijeno, slama, zob, posije, kukuruz, a psima suha hrana, koje uvijek nedostaje. Ukoliko donatori nisu u mogućnosti donijeti hranu, volonteri Farmice će sami doći i pokupiti potrebno.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content