NEZAPAMĆENA DRAMA NA OTVARANJU Hrvatska jedva došla do remija s Japanom 29:29

U susretu 1. kola skupine C na 27. svjetskom prvenstvu za rukometaše u Egiptu u sportskoj dvorani Borg Al Arab u Aleksandriji Hrvatska je remizirala s Japanom 29:29 (14:17). Japanska rukometna reprezentacija bolje je ušla u susret i tijekom prvog dijela imala je konstantnu prednost, u nekim trenucima čak i šest zgoditaka. U posljednjih pet minuta prvog dijela “kauboji” su se razbudili i došli na zaostatak od tri zgoditka, 17:14. U nastavku utakmice Hrvati i dalje igraju dobro, dolaze na zaostatak od jednog zgoditka. Sredinom drugog dijela naša rukometna reprezentacija dolazi u “egal” te su u nekoliko navrata imali priliku doći u prednost, ali su ruke naših igrača u ključnim trenucima “zadrhtale” tako da moramo biti zadovoljni i s remijem kojega je potrdio Ivan Čupić iz sedmerca nekoliko sekundi prije kraja utakmice. Najefikasniji u hrvatskim redovima bio je Marino Marić sa sedam zgoditaka.

Upozorio sam svoje igrače da je Japanska reprezentacija opasna, tako da za mene njihova igra nije bila iznenađenje – naglasio je nakon utakmice izbornik Lino Červar.

U idućem kolu u nedjelju 17. siječnja također u 18 sati Hrvatska igra s Angolom, koja je u 1. kolu izgubila od Katara 30:25.

Hrvatska: Ivan Pešić, Mate Šunjić, Ivan Čupić 3(1), Zlatko Horvat 3, Manuel Štrlek 2, David Mandić, Željko Musa, Marino Marić 7, Ilija Brozović 1, Marin Šipić, Luka Cindrić 4, Domagoj Duvnjak 4, Marko Mamić 1, Ivan Martinović 3, Luka Šebetić i Josip Šarac 1. Izbornik: Lino Červar.

Uskoro opširnije…  (www.icv.hr, mš, foto: HRS)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content