NOVI IZBORNIK Hrvoje Horvat naslijedio Linu Červara na mjestu izbornika seniorske rukometne reprezentacije

Upravnom odboru Hrvatskog rukometnog saveza nije trebalo puno vremena da riješi pitanje nasljednika izbornika seniorske muške reprezentacije Line Červara. Najuspješniji hrvatski rukometni izbornik nakon poraza od Argentine na 27. Svjetskom prvenstvu u Egiptu dao je neopozivu ostavku.

Između tri kandidata Slavka Goluže, Ivana Balića i Hrvoja Horvata u uži izbor su ušli Goluža i Horvat jer su ispunjavali formalne uvjete za izborničko mjesto. Naime Ivano Balić nema potrebnu diplomu.

Za novog izbornika izabran je dojučerašnji pomoćnik Line Červara i trener našičkog NEXE-a Hrvoje Horvat.

Za novog izbornika bilo je 12 članova Upravnog odbora HRS-a, jedan je bio protiv, jedan suzdržan, a jedan nije glasovao zbog poslovnih obveza.

Pred novim izbornikom je veliki izazov kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju, koje će se održati sredinom ožujka u Parizu, na kojima uz hrvatsku sudjeluju Portugal, Maroko i Francuska. Dvije će se reprezentacije plasirati na Olimpijske igre.

– Hvala Upravnom odboru koji mi je ukazao povjerenje. Iznimno sam sretan. Želio bih se zahvaliti i cijelom Hrvatskom rukometnom svezu za ovih osam godina koliko sam radio s mlađim dobnim uzrastima, i kao pomoćnik Line Červara. Kroz sve te godine skupio sam puno iskustva i znanja, i vjerujem da će mi ono pomoći u vođenju hrvatske muške seniorske reprezentacije. Hvala dakako i gospodinu Lini Červaru koji me predložio. Svjestan sam kolika je to odgovornost i obveza, ali vjerujem da mogu odgovoriti svim izazovima i uspješno voditi Hrvatsku – tom prilikom za portal HRS.HR izjavio je novi izbornik Hrvoje Horvat.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content