NOVI NASLOVI, SADRŽAJ ZA DJECU, VIROLIBER Virovitičkoj knjižnici za četiri programa odobreno 216 tisuća kuna

Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica na pozivu Ministarstva kulture i medija odobrena su sredstva za čak četiri programa u ovoj godini. Riječ je o programima Ljeto u knjižnici, Viroliber, Uz Miku i Virku kroz zavičajnu zbirku te nabava knjižne i neknjižne građe, doznajemo od ravnatelja Roberta Fritza.

Inače, na poziv Ministarstva za predlaganje programa javnih potreba za programsko područje knjižnične djelatnosti, za koje se javila i virovitička knjižnica, pristiglo je 399 prijava, od kojih je odobreno financiranje 365 programa.

– Svake godine natječemo se u određenim programima, odnosno natječajima Ministarstva kulture, a ove godine natjecali smo se u njih osam. Za sada nemamo kompletna izvješća, odnosno nisu još svi rezultati objavljeni, ali poznato nam je da su nam dodijeljena sredstva za četiri programa. Jako smo sretni i zadovoljni, pogotovo zato što se radi o programima Dječjeg odjela i igraonice te o programu Virolibera, sajmu knjiga.

DOSTUPNIJA KNJIŽNIČNA GRAĐA

To je nešto što smo započeli prije nekoliko godina, ali nemamo kontinuitet tako da vjerujemo da ćemo ovim upravo to i započeti. Ono što je bitno napomenuti je da su nam odobrena financijska sredstva i to u punom iznosu za kupovinu knjižne i neknjižne građe, što nam je iznimno važno i veliki je uspjeh. Ukupan iznos svih programa, odnosno dodijeljena sredstva za sve programe koje smo dobili je 216.600 kuna – istaknuo je ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica Robert Fritz.

Osim ova četiri, Gradska knjižnica očekuje rezultate još nekih poziva i natječaja, između ostalog za program digitalizacije, igroteke za igraonicu i program informatizacije, za koji se također nadaju da će dobiti planirana sredstva.
– U pripremi je i prijava na natječaj „Čitanjem do uključivog društva“ za nabavu bibliokombija. Radi se o natječaju Europskog socijalnog fonda koji provode Ministarstvo kulture i medija i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog fonda. Voljeli bismo proći i na tom natječaju jer bismo na taj način, nabavkom kombija i osnutkom Bibliobusne službe, zaokružili dostupnost knjižnične građe svim stanovnicima Virovitičko-podravske županije – naglasio je Fritz.

(www.icv.hr, rtk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content