Održana završna konferencija projekta energetske obnove zgrade društvenog doma u Mikleušu

U prostorijama Općine Mikleuš održana je završna konferencija projekta ” Energetska obnova zgrade društvenog doma na adresi Ivana pl. Zajca 14, Mikleuš – KK.04.2.1.04.0582”. Na završnoj konferenciji sudjelovali su zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak, načelnik općine Mikleuš Milan Dundović, djelatnici općine, predstavnici RA VIDRA, Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije, izvođača radova i KUD-a Mikleuš.

Projekt je odobren u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”. Posrednička tijela na projektu su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Nositelj projekta je Općina Mikleuš, a napisala ga je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Ukupna vrijednost projekta je 376.651,75 kuna, od čega su bespovratna sredstva 239.042,93 kuna. Također, projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 110.087,06 kuna tako da vlastita sredstava Općine Mikleuš iznose 27.521,76 kuna.

1301zavrsnamikleus 2

Radove je izvela tvrtka građevni obrt Bilić iz Slatine, dok je stručni nadzor proveo Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Šaponja Željko iz Slatine. Energetska obnova je obuhvaćala zamjenu vanjske stolarije, toplinsku izolaciju stropa prema negrijanom prostoru, zamjenu pokrova zgrade, toplinsku izolaciju vanjskih zidova te toplinsku izolacija poda prema tlu.

Svrha projekta je da se energetskom obnovom zgrade osiguraju uvjeti za smanjenje potrošnje energije za grijanje/hlađenja na godišnjoj razini od najmanje 50% u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenje prije provedbe projekta, da se smanji razina štetnih emisija CO2 u okoliš i da se korisnicima zgrade osigura kvalitetan prostor u skladu s njegovom namjenom te sigurniji i ugodniji uvjeti za boravak. Nakon provedbe energetske obnove zgrada je klasificirana iz F energetskog razreda u C energetski razred što će rezultirati uštedom toplinske energije od 68,28%.

Načelnik Milan Dundović istaknuo je kako je Općina svojim sredstvima dodatno uložila u radove koji nisu obuhvaćeni projektom.

– Svojim smo sredstvima uredili parkiralište i nekolicinu unutarnjih radova kako bi kompletirali ovu priču te kako bi ovaj dom postao još ugodnije mjesto za boravak i rad. Kao što je poznato, objekt je dan na korištenje Kulturno-umjetničkom društvu Mikleuš – rekao je načelnik Dundović.

Projekt je pohvalio i dao svoju podršku zamjenik virovitičko-podravskog župana Darko Žužak.

– Općina Mikleuš još jednom je pokazala kako mala Općina može itekako raditi vrijedne projekte i koliko ona zapravo znači svojim sumještanima i udrugama. Virovitičko-podravska županija i dalje će pratiti i podržavati ovakve projekte i dati svaku potporu općinama u njihovim nastojanjima da učine život u svojim sredinama boljim i sigurnijim – rekao je Žužak.

vidljivost

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content