Park prirode Papuk i dalje kontinentalna hit destinacija: Unatoč brojnim neprilikama u 2020. godini, bilježimo povećanje pojedinačnih dolazaka

Iako je interes posjetitelja, a samim time i rekordna posjećenost 2019. godine nagovještavala da nas očekuje još bolja 2020.godina, okolnosti u kojima se našao čitav svijet obilježile su proteklu godinu kao izuzetno tešku i specifičnu.

S prvim danima proljeća stigla je i epidemija COVID-19 te je odgođena manifestacija Papučki jaglaci koja je ujedno i vjesnik početka turističke sezone, a zatim je i Park zatvoren na gotovo dva mjeseca iz svima poznatih razloga.

Ako spomenemo da je uz sve manifestacije odgođen i Srednjovjekovni viteški turnir koji je okupljao nekoliko tisuća posjetitelja, veseli činjenica da je 2020. godine zabilježen blagi porast broja individualnih posjetitelja, njih gotovo 42.000 koji su se odlučili na dolazak na Papuk.

Duboka

Najveći pad zabilježen je u prodaji edukativnih programa jer su svi grupni posjeti školske djece bili primorani odgoditi dolazak. Bilježi se i pad noćenja u Kamp odmorištu Duboka, ali i porast interesa za adrenalinskim parkom Duboka.

Ukupan broj posjetitelja u Parku prirode Papuk za 2020. godinu iznosi 45.813, što je pad od 12,50 posto u odnosu na 2019. godinu.

-Uzimajući u obzir na početku spomenuti lockdown, odgode svih sajmova i manifestacija pa i mjera opreza koje su se nastavljale cijelu godinu u svim prilikama, zadovoljni smo odazivom posjetitelja i 2020. godinu pamtimo kao izazovnu, ali uspješnu u danim okolnostima. U ovoj godini nastavljamo s projektima obnove svih poučnih staza, a očekujemo i otvorenje Geo info centra u Voćinu pa smo itekako optimistični i u pogledu budućnosti – izjavio je Alen Jurenac, ravnatelj Parka.

PP Papuk 1

2020. godina ujedno nas je i podsjetila koliko dugujemo prirodi i koliko o njoj ovisimo, no vratila nas je i zdravim navikama kao što su planinarenje, pješačenje ili biciklizam. Park prirode Papuk nudi sve ove mogućnosti pa predlažemo da posjetite izletište Jankovac već idući vikend.

(Park prirode Papuk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content