POČINJE LOV KAUBOJA NA SVJETSKU MEDALJU Japanci ne bi trebali biti bauk, ali nema opuštanja

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u petak, 15. siječnja počinje s natjecanjem na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. U 18 sati u sportskoj dvorani Borg Al Arab u Aleksandriji igraju s najboljim rukometašima Japana.

Večer prije prve utakmice izbornik Lino Červar izabrao je 16 igrača s kojima će, ako ne bude ozljeda, igrati susrete prvog kruga:

IVAN PEŠIĆ – MESHKOV BREST
MATE ŠUNJIĆ – IVRY HANDBALL
IVAN ČUPIĆ – VARDAR 1961
ZLATKO HORVAT – METALURG SKOPJE
MANUEL ŠTRLEK – TELEKOM VESZPREM
DAVID MANDIĆ – PPD ZAGREB
ŽELJKO MUSA – MAGDEBURG
MARINO MARIĆ – MELSUNGEN
JANKO KEVIĆ – NEXE NAŠICE
MARIN ŠIPIĆ – PPD ZAGREB
LUKA CINDRIĆ – BARCELONA
DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL
MARKO MAMIĆ – LEIPZIG
IVAN MARTINOVIĆ – HANNOVER-BURGDORF
LUKA ŠEBETIĆ – TREMBLAY EN FRANCE HANDBALL
JOSIP ŠARAC – CELJE PIVOVARNALAŠKO

Tako će utakmice prvog dijela Svjetskog prvenstva u Egiptu s tribina pratiti četiri igrača: Marin Šego, Igor Karačić, Ilija Brozović i Halil Jaganjac.

Japan ne bi trebao biti nepremostiva prepreka za Hrvatsku, ali treba biti oprezan. Svako opuštanje može dovesti do neželjenog rezultata. Imamo čitav niz primjera, a najpoznatiji je iz 2003. godine, kada je Hrvatska osvojila naslov svjetskog prvaka. U prvoj utakmici Hrvatska je neočekivano izgubila od Argentine. Nakon toga Hrvati su nizali pobjede do osvajanja naslova.

Japansku reprezentaciju vodi iskusni islandski trener Dagur Sigurdsson, koji je već u niz slučajeva dokazao svoju kvalitetu.

Interesantno je spomenuti, da su Hrvati svoju prvu reprezentativnu utakmicu odigrali upravo s Japancima. Prije 30 godina, 14. siječnja 1991. godine u zagrebačkoj “Kutiji šibica” odigrana je utakmica između Hrvatske i Japana, koja je završila remijem 23:23. Pomoćnik tadašnjem hrvatskom izborniku Josipu Milkoviću bio je današnji izbornik Lino Červar. U kasnijim službenim utakmica Hrvatska je dominirala u ogledima s Japanom.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content