Rukometaši Viro Virovitice počeli s pripremama i uključili se u virtualnu utrku 53NJA

Pred seniorskom momčadi rukometaša Viro Virovitice je naporan nastavak prvoligaške sezone. Nakon odigranih prvih deset susreta nalaze se na pretposljednjem mjestu na tablici s dva osvojena boda. U klubu su svjesni da je pred njima još 16 utakmica u kojima mogu osvojiti 32 boda, što daje dovoljno prostora za osiguranje opstanka u ligi. U ligaškim utakmicama, koje su odigrali u posljednje vrijeme, igrači su svojom igrom pokazali da se mogu ozbiljno upustiti u borbu s ostalim momčadima, što bi im na kraju moglo donijeti zadržavanje postojećeg ligaškog statusa.

Trener Damir Vašarević, koji vodi seniorsku i U 17 momčad, ozbiljno se uhvatio posla. Prvi trening u 2021. godini odrađen je 2. siječnja u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić.

Dio treninga će biti odrađen na otvorenom, a prvi takav seniorska momčad imala je u ponedjeljak, 4. siječnja, kada su prvotimci istrčali dionicu od 5,3 km. Na taj način su se uključili u pomoć Petrinji koja je razrušena u nizu potresa.

IMG 1699

Riječ je o virtualnoj utrci 53NJA koju organizira Rotary club Osijek Josip Juraj Strossmayer uz pomoć Ultramaraton kluba Mazator, Triatlon kluba Mazator, Power Body training centara, Trči sa srcem, Triatlon kluba Vukovar, BIkademy, Sportske udruge građana FCT, Vinkovci, Stoperica.hr i Run4fun Osijek. Cilj je prijeći dionicu 5,3 km trčanjem ili hodanjem, odnosno 10 ili 53 km bicikliranjem. Svaki sudionik uplaćuje kotizaciju od najmanje 53 kune za što dobiva startni broj i zahvalnicu. Uplaćeni novac od kotizacije bit će proslijeđen za pomoć Petrinji. Svaki sudionik svoj dio utrke odrađuje sam ili u grupi. Do sada se u akciju uključilo gotovo 5.000 sportaša i rekreativaca.

Rukometaši Viro Virovitice su istrčali stazu od 5.3 km od sportske dvorane Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić preko industrijske zone do ulice Stjepana Redera i nazad.

– Na inicijativu našeg igrača Matka Crljenića uključili smo se u ovu hvalevrijednu akciju. Nadam se da će se i ostali sportski kolektivi i pojedinci također priključiti utrci 53NJA, koja traje do 15. siječnja – objasnio nam je predsjednik Viro Virovitice Zlarin Rončević.

Igrači su najavili kako će se i na druge način uključiti u pomoć krajevima porušenim u razornom potresu.

Pred rukometašima Viro Virovitice su svakodnevni treninzi i pripremne utakmice s jakim protivnicima. Riječ je o susretima dva premijerligaša Bjelovaru i vinkovačkoj Spačvi te vodećoj momčadi 1. lige Moslavini iz Kutine. Cilj je da igrači očvrsnu, kako bi Virovitica ponovno postala teren na kojem će pokleknuti svi protivnici. Prvu ligašku utakmicu seniorska momčad trebala bi odigrati 30. siječnja s Požegom. Zajedno sa seniorskom momčadi trenira i selekcija U 17 koja već u siječnju ima nekoliko ligaških utakmica.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content