Slavonski liječnici sudjelovali u cijepljenju stanovništva Banovine, Dr. Željka Perić: Kako ne bih došla kad vidim koliko im to svima znači

Poznata liječnica obiteljske medicine, dr. Željka Perić iz Zdenaca, svoju slobodnu subotu provela je u Petrinji i Sisku, gdje je dala svoj doprinos u akciji cijepljenja stanovništva protiv koronavirusa koju je organiziralo Ministarstvo zdravstva u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo. Koordinacija hrvatske obiteljske medicine poduprla je akciju kako bi se pomoglo timu epidemiologa u nastojanju da spriječi daljnje širenje koronavirusa, piše Glas Slavonije.

Akciji cijepljenja stanovništva, stradalnika potresa koji su smješteni u vojarni “Predrag Matanović”, kao i pripadnika sustava civilne zaštite, vojske i policije koji su na terenu u Sisačko-moslavačkoj županiji, pomogli su liječnici iz Zagreba i Varaždina te dvoje liječnika iz Virovitičko-podravske županije. Bili su to obiteljski liječnik, dr. Berislav Bulat iz Virovitice, povjerenik Hrvatske liječničke komore za Virovitičko-podravsku županiju, koji je već nekoliko dana na postradalom području, i dr. Željka Perić iz Zdenaca, koja se uputila dati stručnu pomoć kolegama na tom području.

– Meni je srce puno, ispunjena sam zadovoljstvom što sam tamo bila i što smo pomogli koliko smo mogli. Imala sam jednu ljudsku potrebu otići i naći se tamo s tim ljudima i kolegama, jednostavno htjela sam biti s njima u njihovoj nevolji. Došli su liječnici i iz drugih krajeva, i moja kolegica i prijateljica Marlena Ljubičić iz sisačke bolnice rasplakala se kad je vidjela da smo došli i mi iz Slavonije. Pa kako ne bih došla kad vidim koliko im to svima puno znači. Jedna gospođa, dok je čekala na cijepljenje, prepoznala me je i upitala jesam li ja ona doktorica što je nagrađivana. Kad sam rekla da sam to ja iz Slavonije, ona zaplače i kaže: ‘Pa vi ste nama došli!‘ Naravno, uvijek bih došla pomoći ljudima u nevolji – ispričala je liječnica koja je 2014. godine proglašena najboljom u Hrvatskoj.

peric1

Dr. Perić u petrinjskoj vojarni srela se i s ministrom zdravstva Vilijem Berošem i ravnateljem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslavom Capakom, koji su joj zahvalili na angažiranju liječnika obiteljske medicine u aktualnoj situaciji.

– Obiteljska medicina dala je velik obol u borbi protiv COVID-a, pa i sada smo došli pomoći kolegama epidemiolozima i dati svoj doprinos akciji. Svi zdravstveni djelatnici surađuju, doista su angažirani i daju svoj maksimum u toj borbi. Brzi antigenski testovi sada i nama u ruralnim sredinama mnogo pomažu jer se na uobičajena testiranja čeka danima s obzirom na to da su mikrobiološki laboratoriji preopterećeni”, kaže dr. Perić.

Dr. Perić je u Sisku posjetila i prijateljicu, radiologinju Marlenu Ljubičić, koja je u subotu bila dežurna na svom odjelu, a s kojom je uspostavila prijateljske odnose aktivnostima u Hrvatskoj liječničkoj komori.

(glas-slavonije.hr, P. Žarković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content