Socijalna samoposluga Našice donirala proizvode u vrijednosti 378 tisuća kuna: Poduprli i potresom pogođeno područje

Premda je godina bila izazovna zbog pandemije koronavirusa humanitarna udruga Dar dobrote iz Našica polučila je neočekivani uspjeh realizacijom većine aktivnosti. Naime, Socijalna samoposluga Našice nije radila u direktnom kontaktu s korisnicima, ali je istima osigurala podršku na terenu materijalnim donacijama u hrani te higijenskim i kućanskim potrepštinama. Ukupna vrijednost doniranih proizvoda iznosila je 371.849 kuna što je za oko 200.000 kuna više nego u prethodnoj godini.

Za sve to je utrošeno točno 1115 volonterskih sati koje je odradio 61 volonter udruge, istaknuto je tijekom izvještajne redovne  skupštine udruge.

Tijekom 2020. godine udruga je započela i s projektom „Zaželi R.A.D.O.S.T.“ kojim je zaposleno 12 osoba, a i pružena skrb i briga za 50 starijih i nemoćnih korisnika.

Na samom kraju godine, Udruga je donacijom poduprla pogođene potresom na području Siska, Petrinje i Gline, rečeno je na kraju izviješća o radu udruge.

Nakon usvajanja plana rada i financijskog plana za ovu godinu, izabrano je i novo vodstvo kojem na čelu i dalje ostaje Robert Kresić, dosadašnji predsjednik Dara dobrote.

(www.icv.hr, tj)