SP U EGIPTU Danska pobjedom protiv Španjolske osigurala skandinavsko finale

Nakon što je u prvom polufinalnom susretu Švedska osigurala mjesto u finalnom okršaju, na teren su u Kairu izašle također dvije neporažene vrste, svjetski prvaci Danci i europski Španjolci. Nakon 60 minuta dobili smo skandinavsku borbu za zlato – prenosi RTL

Baš kao i u susretu Švedske i Francuske i u drugom polufinalnom dvoboju uvodna četvrtina prošla je uglavnom kroz igru pogodak za pogodak, a onda je Mikkel Hansen preuzeo odgovornost i s tri pogotka u tri minute, točno na sredini prvog dijela, digao Dansku prednost na +3.

Svega tri minute kasnije Danci su otišli na pet prednosti i u tim se trenucima španjolska klupa morala ekspresno reagirati ne bi li prekinula taj opasan nalet skandinavskog sastava. Uspjeli su Španjolci, prije svega zahvaljujući trostrukom strijelcu Danielu Dujšebajevu, ublažiti zaostatak te se na odmor otišlo pri 16:18.

Na žalost po Španjolce, takvu igru nisu prenijeli i u nastavak pa je tako već nakon dvije minute Mollgaard zaradio isključenje, a u idućoj su se minuti u listu strijelaca upisali i Daniel Dujšebajev i Mikkel Hansen. Vratilo je to Dansku na +4.

U većini utakmica i protiv većine protivnika kada danska izabrana vrsta neko vrijeme drži toliku prednost, povratak protivnika gotovo da je sveden na minimum. No protiv europskih prvaka svaka se pogreška računa pa su tako Španjolci iskoristili dansku igru bez vratara za nekoliko brzih i lakih pogodaka što ju je u 47. minuti dovelo na prag izjednačenja.

U posljednjih pet minuta ušlo se nakon dva loša španjolska napada i pri 33:30 za branitelja naslova, i iako je trenutak kasnije Landin upisao još jednu važnu obranu, mirisalo je na potpuno otvorenu završnicu. Posebno uz raspoloženog Adriana Figuerasa.

45 sekundi prije kraja Španjolska je, nakon sjajne obrane Pereza de Vargasa, započela napad za izjednačenje no Marchan u najgorem trenutku pogađa okvir vrata. S druge strane, Danska je iskoristila deset posljednjih sekundi za svoj napad i u konačnici slavila s 35:33.

Figueras je dvoboj završio kao stopostotan, sa šest preciznih šuteva, a jedan više postigao je mlađi Dujšebajev. Perez de Vargas skupio je sedam obrana, Corrales niti jednu, a velik broj obrana nije imao niti Landin, ali njegovih šest dolazilo je puno potrebnijim trenucima.

Igrač utakmice Mikkel Hansen iz 17 je pokušaja postigao 12 zgoditaka, a prvi pratitelj Magnus Jensen precizan je bio sedam puta. Dvoboj je prije vremena završio Mollgaard zbog tri isključenja.

(sportnet.rtl.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content