SP U EGIPTU Hrvatska nije dozvolila novi kiks, u nastavku proigrala i svladala Angolu

U susretu 2. kola skupine C na Svjetskom prvenstvu u Egiptu hrvatska rukometna reprezentacija došla je do pobjede 28:20 protiv Angole.

Prvi dio reprezentativci Angole iskoristili su niz pogrešaka hrvatskih reprezentativaca i imali većim dijelom prednost od jednog do dva zgoditka. U posljednjih pet minuta Hrvati se malo bude i na odmor se odlazi rezultatom 12:11 za Hrvatsku.

U prvih deset minuta drugog dijela Hrvatska odlazi na +5 (18:13). Obrana Kauboja bila je puno bolja, a razbranio se i vratar Ivan Pešić. U nekoliko navrata igrač, pa i dva manje nije bio hendikep za našu selekciju. Na kraju je završilo 28:20 za Hrvate.

Za najboljeg igrača utakmice proglašen je hrvatski vratar Ivan Pešić. U posljednjem susretu skupine C u utorak, 19. siječnja u 18 sati Hrvatska i Katar obračunat će se za prvu poziciju u skupini.

Hrvatska: Ivan Pešić, Mate Šunjić, Ivan Čupić 6, Zlatko Horvat 1, Manuel Štrlek 2, David Mandić 1, Željko Musa, Marino Marić 6, Ilija Brozović 2, Halil Jaganjac 1, Janko Kević 1, Domagoj Duvnjak , Marko Mamić 2, Ivan Martinović 5, Luka Šebetić 1 i Josip Šarac. Izbornik: Lino Červar.

-Pokazali smo veću želju nego prošli puta. Nismo imali puno treninga zbog izolacije, ali se borimo i mučimo. Možemo biti zadovoljni s dobrim potezima i prikazanom željom. S Katarom će biti teška utakmica – nakon susreta rekao je izbornik Lino Červar.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content