TEŠKA SUDBINA Pešić skidao, Čupić zabijao, ali Hrvatska protiv Argentine razočarala i blizu je oproštaja od Svjetskog prvenstva u Egiptu

Hrvati su loše ušli u susret 2. kola drugog dijela 27. Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu. Očito je važnost utakmice s Argentinom hrvatskim rukometašima “odsjekla noge”.

Argentina je u prvih pet minuta igre povela 5:0. Kauboji su u napadu pogađali argentinskog vratara. On je za njih psihološki bio nepremostiva prepreka. Prvi zgoditak za Hrvatsku postigao je Ivan Čupić na 10:38 minuta igre. Do odlaska na odmor naši reprezentativci su ipak uspjeli poravnati na 12:12.

Na početku drugog dijela Hrvatska je povela, ali ne zadugo. Vratar Ivan Pešić je odlično branio, ali naši rukometaši su se patili u napadu, 15 minuta nismo uspjeli postići zgoditak niti iz igre niti iz sedmerca, što su Argentinci iskoristili i poveli 19:15. U posljednjih šest minuta osvetila nam se igra bez vratara, što je Argentina iskoristila i došla do zaslužene pobjede 23:19.

Samo pobjedom u susretu s Danskom u posljednjem kolu u ponedjeljak, 25. siječnja Hrvatska se može plasirati u četvrtzavršnicu.

– Bez obzira na sve, preuzimam na sebe odgovornost. Svoj sam dio dao i neka me netko zamijeni. Odlazim nakon svjetskog prvenstva, jer snosim svu odgovornost – zaključio je nakon poraza hrvatski izbornik Lino Červar.

Hrvatska: Ivan Pešić, Marin Šego, Ivan Čupić 7, Zlatko Horvat, Manuel Štrlek, David Mandić 2, Željko Musa, Marino Marić, Marin Šipić 1, Halil Jaganjac 1, Igor Karačić 1, Domagoj Duvnjak 1, Marko Mamić 3, Ivan Martinović, Luka Šebetić 3 i Josip Šarac. Izbornik: Lino Červar.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content