Strah od sankcija? U raslinju pronašao torbu s ručnom bombom i automatskom puškom

Jučer (četvrtak), oko 12 sati, uz poljski put u blizini mjesta Normanci, 35-godišnji građanin prilikom čišćenja raslinja pronašao je torbu u kojoj se nalazila ručna bomba M-52 i automatska puška “Crvena zastava” kalibra 7,62 milimetra.

Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način izuzeo bombu i automatsku pušku, izvijestili su iz PU osječko-baranjske.

Dodaju i kako još traje akcija “Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza” , pa građani koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, mogu bez straha od sankcija prijaviti policiji na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji.
Upozorava se građane da takva sredstva ne donose u policijske postaje kako ne bi došlo do aktivacije, već će po dojavi stručni i osposobljeni policijski službenici opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno može informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content