U dva dana zbog posljedica koronavirusa preminule dvije 37-godišnje osobe s područja Osječko-baranjske županije

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus su testirana 343 uzorka od kojih je 71 bio pozitivan.

S područja grada Osijeka novopozitivnih je 28, dok je iz Đakova 5. Našice i Beli Manastir imaju po 3, a Belišće, Donji Miholjac i Valpovo po 2 novooboljele osobe. Na području općine Čepin je 7, a Bilja 3 novozaražene osobe. Darda, Kneževi Vinogradi, Koška i Magadenovac imaju po dvije, dok Antunovac, Erdut, Satnica Đakovačka, Trnava, Đurđenovac, Podgorač, Semeljci i Donja Motičina bilježe po jednu novopozitivnu osobu.

Na bolničkom liječenju nalaze se 142 osobe oboljele od Covida-19, i to 108 u Kliničkom bolničkom centru Osijek ( 24 na respiratoru), a 34 u Općoj županijskoj bolnici Našice.

U zadnja 24 sata u KBC Osijek i OŽB Našice preminulo je pet Covid pozitivnih osoba u dobi od 37 do 91 godine. Preminule osobe imale su i druge brojne  komorbiditete.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 795 osoba.

Policijski službenici provjerili su poštivanje mjere samoizolacije za 37 osoba i utvrdili su tri kršenja na graničnom prijelazu Beli Manastir. Riječ je o osobama iz Hrvatske, Crne Gore i Njemačke. Obavili su i 86 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content