U OBŽ 55 novopozitivnih na koronavirus, preminule dvije osobe

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ, u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus testirano je 295 uzoraka, od kojih je 55 bilo pozitivno.

Na području Osijeka 18 je novopozitivnih, dok Beli Manastir i Donji Miholjac imaju po pet. Gradovi Đakovo, Našice, te općina Čepin bilježe po četiri, a Čeminac, Koška i Strizivojna po dvije novooboljele osobe. Antunovac, Belišće, Bilje, Darda, Erdut, Gorjani, Jagodnjak, Valpovo i Viškovac imaju po jednu novopozitivnu osobu.

Hospitalizirano je 139 COVID pacijenata od kojih je 97 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (19 na respiratoru), a 42 u Općoj županijskoj bolnici Našice.

U zadnja 24 sata preminule su dvije COVID pozitivne osobe u dobi od 63 i 67 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 767 osoba.

Policijski službenici provjerili su 30 osoba u samoizolaciji, i to dvije po dojavi građana koje nisu bile točne te 28 samoinicijativnih provjera u kojima jedna osoba s područja Đakova nije zatečena u prijavljenoj adresi. Obavili su i 98 nadzora ugostiteljskih objekata, a kršenje propisanih mjera utvrdili su u jednom objektu u Valpovu gdje su zatekli vlasnika i pet gostiju.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 42 nadzora provođenja epidemioloških mjera (17 u prodavaonicama i trgovinama, 9 u trgovačkim centrima, 7 u ugostiteljskim objektima, 3 u frizerskim salonima i po 2 u bankama, ljekarnama i tržnicama), pri čemu nisu utvrdili nepravilnosti.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content