U OBŽ novopozitivnih 29, pet osoba preminulo

- PROMO -

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata testirano je 310 uzoraka na koronavirus od kojih je 29 bilo pozitivno, odnosno 9,35 posto.

Sa šireg područja Osijeka je 10 novopozitivnih, šest je u Đakovu, po dva novopozitivna nalaza su u Valpovu, Belom Manastiru i Našicama te jedan u Donjem Miholjcu. Općine Bilje, Gorjani, Trnava, Piškorevci, Donja Motičina i Vuka bilježe po jednu novopozitivnu osobu.

Na bolničkom liječenju nalazi se 109 osoba oboljelih od Covida-19, i to 83 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (14 na respiratoru), a 26 u Općoj županijskoj bolnici Našice.

Preminulo je pet osoba i dobi od 63 do 88 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 658 osoba, a policijski službenici provjerili su samoinicijativno 26 osoba u samoizolaciji. Utvrđena su dva kršenja propisane mjere, riječ je o osobama s područja Vukovara koje su zatečene u Dalju.
Obavili su i 104 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nije utvrđeno nijedno kršenje mjere.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 57 nadzora provođenja epidemioloških mjera te su utvrdili jedno kršenje za koje je izdan nalog za otklanjanje na licu mjesta što je i učinjeno.

(www.icv.hr, tj)

Povezane vijesti

Skip to content