U OBŽ samo 12 novopozitivnih: Od sutra počinje cijepljenje onih koji su već primili prvu dozu cjepiva

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 113 uzoraka od kojih je 12 bilo pozitivno, što je 12,4 posto od ukupnog broja testiranih.

Po tri novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Đakova, Našica i Osijeka, a po jedna Belišća, Čepina i Darde.

Na bolničkom liječenju nalazi se 106 osoba oboljelih od COVIDA-19, od kojih je 74 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (15 na respiratoru), dok su 32 COVID pacijenta hospitalizirana u Općoj županijskoj bolnici Našice.

U zadnja 24 sata preminulo je pet COVID pozitivnih osoba u dobi od 62 i 79 godina.

U samoizolaciji se, na području Osječko-baranjske županije trenutno nalazi 736 osoba, a policijski službenici provjerili su osam osoba u samoizolaciji i sve zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 110 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite tijekom vikenda obavili su 98 nadzora provođenja epidemioloških mjera (49 u trgovačkim centrima, 21 u prodavaonicama i trgovinama, 9 u ugostiteljskim objektima, po 6 u pekarnicama i na tržnicama, 2 u optičarskim radnjama te po jedan u cvjećarni, frizerskom salonu, kladionici, mesnici i mjenjačnici). Utvrdili su 18 nepravilnosti te izdali naloge za njihovo otklanjanje.

Nakon sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije na konferenciji za medije načelnik Stožera Ivan Hampovčan izvijestio je kako stiže četvrta pošiljka cjepiva te se nastavlja cijepljenje prema utvrđenim prioritetima.

Do sada je na području Osječko-baranjske županije cijepljeno 3.450 osoba, a od sutra počinje cijepljenja osoba (zdravstvenih djelatnika i štićenika domova za starije i nemoćne) koje su već primile prvu dozu cjepiva. Dodao je kako ukupan broj oporavljenih od početka epidemije do sada na području OBŽ je 14.446 osoba.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content