U sklopu projekta Amazon of Europe Bike Trail održana radionica s pružateljima usluga

Jučer, 19. siječnja, u Posjetiteljskom centru Dravska priča u Noskovcima u sklopu projekta Amazon of Europe Bike Trail održana je radionica za pružatelje usluga u turizmu s područja Virovitičko-podravske županije. U prvom dijelu radionice sudionicima su prezentirani projekt Amazon of Europe Bike Trail i mogućnosti koje donosi lokalnim pružateljima ugostiteljskih usluga. Nakon uvodnih riječi Tatjane Arnold Sabo, ravnateljice Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, prezentacije su održali predstavnici partnera u projektu iz Slovenije i Austrije, koji su se sudionicima obratili putem online platforme – Emöke Györfi (WWF Austria), Urška Dolinar (Iskriva) i Veronika Dörfler (Trail Angels Gmbh).

20210119 131626

Radionici je putem Zoom platforme prisustvovala nekolicina predstavnika pružatelja smještajnih i ugostiteljskih usluga sa područja Virovitičko-podravske županije. Ovom su prilikom upoznati s mogućnostima sudjelovanja u sadržaju usluga koje će Booking centar Amazon of Europe Bike Trail nuditi zainteresiranim turistima. Iznajmljivačima je otvorena mogućnost suradnje s Booking centrom Amazon of Europe Bike Trail koji će voditi austrijska tvrtka Trail Angels, a koji će upravljati aktivnostima vezanima za izradu turističkih aranžmana, prodaju jednodnevnih izleta i organizaciju višednevnih aktivnih odmora te promovirati biciklizam i regije koje sudjeluju u projektu.

20210119 131649

Amazon of Europe Bike Trail ruta prolazi kroz ukupno 5 europskih država prateći prekogranični rezervat biosfere Mura – Drava – Dunav, s ukupnom duljinom od preko 1250 kilometara. Kroz Virovitičko-podravsku županiju prolaze u punoj dužini 2 etape rute, i to S9 Pitomača – Kapela Dvor i S10 Kapela Dvor – Noskovci, te jedan dio etape koji dijelimo sa susjednom Osječko-baranjskom županijom, a to je etapa S11 Noskovci – Belišće.

(virovitica-nature.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content