Uhićen 28-godišnjak koji je iz vozila nagovarao djecu da pođu s njim: Djeca se povjerila roditeljima, za svoj postupak dobili “Pohvalnicu za hrabrost”

- PROMO -

Policijska uprava osječko-baranjska zaprimila je dojave nekoliko roditelja da se 25. i 27. siječnja ove godine, na ulici u jednom mjestu na području Osječko-baranjske županije, nepoznati muškarac zaustavio automobilom te nagovarao njihovu djecu da uđu u vozilo i pođu s njim. Djeca su to odbila, te su se udaljila, a četvero njih povjerilo se roditeljima koji su kontaktirali policiju.

Policijski službenici nadležne policijske postaje odmah su poduzeli intenzivne aktivnosti kako bi utvrdili sve okolnosti i činjenice. Ubrzo su navodi djece potvrđeni, a nepoznati muškarac je identificiran te uhićen sutradan, 28. siječnja 2021. godine. Nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje te je utvrđena osnova sumnje da je na štetu četvero djece počinio kazneno djelo „Protupravno oduzimanje slobode“ u pokušaju, istaknuli su iz PU osječko-baranjske.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku, a policija je protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu.

Iz policije ističu kako se u ovom konkretnom slučaju ključnim pokazalo povjeravanje djece u njihove roditelje te razvijena svijest djece o tome tko su im osobe od povjerenja, a za svoj postupak od načelnika policijske postaje dobila su “Pohvalnicu za hrabrost”.

– Potičemo sve roditelje na razgovor s vlastitom djecom i ohrabrivanje da im se bez straha povjere ukoliko im se dogodi nešto uznemirujuće – dodaju u osječkoj policiji.

(www.icv.hr, tj)

Povezane vijesti

Skip to content