Vatrogasci VZ VPŽ na potresom pogođenom području skidaju opasne dimnjake i dijelove krovova s objekata

Prije dva dana, u srijedu, županijska vatrogasna zapovjednica Mateja Fras Venus put Sisačko-moslavačke županije ispratila je dva vatrogasna vozila (ljestve) iz prostora JVP Slatina.

– To je za sada prva zapovijed pristigla iz zagrebačke središnjice, a vatrogasci iz cijele Virovitičko-podravske županije su u pričuvi i svakog trenutka spremni priskočiti u pomoć potresom uništenim mjestima u Sisačko-moslavačkoj županiji – rekla je tada Mateja Fras Venus, zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije, dodavši da je u tom trenutku s našeg područja spremno 130 vatrogasaca s pripadajućom opremom, vozilima, alatima za tehničke i druge intervencije, kao i K-9 tim sa psom za spašavanje iz ruševina.

5

Vatrogasci Marijan Pšibila (JVP Slatina) i Robert Orina (DVD Orahovica), odmah su po dolasku na područje pogođeno razornim potresom dobili zadatke te krenuli, zajedno s vatrogascima iz Sisačko-moslavačke županije, u sanaciju objekata.

Naši vatrogasci upravljaju ljestvama, dok domaće vatrogasne postrojbe skidaju dimnjake i dijelove krovova koji prijete samourušavanjem.

(www.icv.hr, adf, JVP Slatina)

[g-gallery gid=”617214″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content