VIRKAS 2021. Tomislav Pintarić: Zbog mjera smo odustali od uobičajenog termina, ali ovogodišnji VIRKAS definitivno će se održati

Kazalište Virovitica prošle je godine proslavio svoja dva velika jubileja, svoj 75. rođendan i 120 godina kazališnog života u Virovitici i to na najbolji mogući način, svojim prepoznatljivim i jedinstvenim kazališnim susretima “VIRKAS” i to 16. izdanjem.

Iako su ljubitelji kazališta na ovom području željno iščekivali početak veljače i 17. Izdanje VIRKAS-a, zbog epidemioloških mjera neće biti održano u redovnom terminu, no iz Kazališta nisu odustali.

-Suludo je sada išta pokušavati organizirati jer mjere gotovo ništa ne dopuštaju. Tako smo odustali od svog uobičajenog termina, ali radimo pripremu, zapravo mogu reći da smo već i spremni i samo čekamo da te mjere popuste. Nekakav cilj je da bi ovogodišnji VIRKAS organizirali u svibnju ili lipnju, ali definitivno će ga biti jer to je festival koji je jedan od naših zaštitnih znakova i naš ponos – rekao nam je ravnatelj Kazališta Virovitica Tomislav Pintarić.

Naglasio je kako kazalište unatoč svim neprilikama vezanim uz nesretni koronavirus naporno radi i u pripremi je nova predstava koje će vrlo brzo ugledati svjetlo dana.

-Stalno nešto radimo. Evo sada baš pripremamo novu predstavu pod nazivom Alabama, prema tekstu Davora Špišića uz režiju Darija Harjačeka. Predstavu će naravno izvesti naši domaći glumci, a premijeru očekujemo koncem veljače, naravno ako sve epidemiološke mjere to dopuste. Kazalište mora živjeti, i svi zapravo jedva čekamo da se vratimo na daske i zaigramo pred svojom publikom i prepunim kazalištem – zaključio je ravnatelj Pintarić.

(www.icv.hr, vg, foto: ilustracija, E. Aragović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content