ZAVRŠNICA SP-A Hrvatskim sucima smiješi se finale, Francuska i Švedska idu po 12. medalju

U završnici Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu očekivano su se našle četiri europske reprezentacije – Španjolska, Francuska, Danska i Švedska. Francuska će pokušati doći do sedmog naslova, a zadnji put bila je prvak 2017. godine. Na prošlom SP-u bila je treća. Švedska će juriti peti naslov, a posljednji je osvojila davne 1999. godine, i to upravo u Egiptu. Posljednju medalju osvojila je 2001. godine, kada je u Francuskoj bila druga. Do ovog SP-a Francuska i Švedska imaju jednak broj osvojenih medalja – 11.

Španjolska je u velikom naletu. Dvostruki su uzastopni prvaci Europe, a na svjetskim prvenstvima dosad su dvaput bili prvi, 2005. i 2013. godine, te jednom treći 2011. godine. Danska brani svjetski naslov iz Njemačke 2019. godine. To im je jedini svjetski naslov, a imaju još tri srebra i jednu broncu. Uz Švedsku i Hrvatsku imaju najviše poraza u finalu – tri. Hrvatska na Svjetskom prvenstvu još ima svoje predstavnike – suce Matiju Gubicu i Borisa Miloševića. Do sada su sudili u najtežim utakmicama na SP-u, pa i onu u četvrtfinalu Egipat – Danska.

Kako naših rukometaša nema u završnici, Gubici i Miloševiću smiješi se da sude finalnu utakmicu. Ove godine već su sudili finale Lige prvaka – piše vecernji.hr

Polufinale:

Francuska – Švedska – 17.30 sati RTL2

Španjolska – Danska – 20.30 sati RTL

Sve utakmice igraju se u dvorani Kairo stadion, kapaciteta 17.000 gledatelja. Nažalost, tribine će biti prazne, a u istoj dvorani igrala se i završnica SP-a 1999. godine.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content