1. HNL Gorica minimalno slavila u Koprivnici: Babecu 86 minuta u 11. ovosezonskoj pobjedi

Susret 20. kola 1. hrvatske nogometne lige između Slaven Belupa i Gorice odigran je danas (ponedjeljak) pred praznim tribinama koprivničkog stadiona. Nakon poraza kod Osijeka, “Apotekari” su tražili nove bodove na domaćem terenu, dok Gorica i dalje lovi zaostatak za vodećim dvojcem.

U prvom djelu susreta, koji je završio bez pogodaka, prilika nije nedostajalo. Nešto je opasniji bio gostujući sastav, no vratar Slavena Ivan Filipović bio je uspješniji. Nogometaši Gorice tražili su i najstrožu kaznu u 24. minuti susreta, Matar je uistinu bio “ometan”, ali iz VAR sobe su procijenili kako kontakt nije bio dovoljan za najstrožu kaznu.

Susret je odlučen u 59. minuti. Najbolji strijelac gostiju, ujedno i najbolji strijelac lige Kristijan Lovrić, niti ovoga puta nije zakazao. Njegov precizan udarac završio je u suprotnom gornjem kutu vratara Filipovića.

Priliku da riješi pitanje pobjednika u 71. minuti nije iskoristio Kalik. Gorica je tako minimalnom rezultatom došla do 11. ligaške pobjede.

Virovitičanin u redovima Gorice, Hrvoje Babec, odigrao je gotovo cijeli susret. Četiri minute prije kraja zamijenio ga je Jiloan Hamad.

Goričanima sada slijede dva domaća susreta od kojih je prvi na rasporedu već u subotu, 13. veljače kada im u goste dolazi Šibenik, dok će Slaven Belupo bijeg iz opasne zone tražiti na Poljudu kod Hajduka.

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content