1. HRL SJEVER Novopridošli Mateo Brašnić Ferreira zabio devet komada: U dramatičnoj utakmici rukometaši Viro Virovitice osvojili bod

U susretu 13. kola 1. hrvatske lige Sjever u virovitičkoj sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić rukometaši Viro Virovitice remizirali su s Maksimir Pastelom 36:36.

Prvih devet minuta gosti su imali minimalnu prednost. Od desete minute domaći rukometaši kontroliraju rezultat. Na vratima se razbranio Karlo Štimac, a u napadu su, uz novopridošlog Matea Brašnića Ferreiru, efikasna bila krila Dominik Sabo, Dubravko Benko i Leon Dujmović. Na odmor se odlazi s prednošću Viro Virovitice 20:17.

Na početku drugog dijela u dva navrata virovitički rukometaši imaju +4 (22:18 i 23:19). U idućih nekoliko minuta momčad iz Zagreba uspjeva poravnati, a u razdoblju od 45. do 48. minute ima i minimalnu prednost. Na samom isteku 50. minute Virovitičani su ponovno u rezultatskoj prednosti. U nekoliko navrata su se mogli odvojiti na nedostižnu razliku, ali nisu uspjeli.

IMG 2811 Custom

U dramatičnoj završnici gosti 40 sekundi prije kraja poravnavaju na 36:36. Nakon minute odmora domaća momčad nija uspjela postići zgoditak. Trener Maksimir Pastele Boris Nemec šest sekundi prije kraja traži minutu odmora, pokušavajući dogovoriti napad za pobjedu. Virovitičani su se uspjeli obraniti i na kraju je svaka momčad osvojila po jedan bod.

U domaćim redovima igru su nosili Mateo Brašnić Ferreira, Vladimir Flanjak, Dubravko Benko i Dominik Sabo, dok je posebice u prvom dijelu izuzetno raspoložen na vratima bio Karlo Štimac.

-Igrali smo protiv momčadi koja ima jednu od najboljih škola rukometa u Hrvatskoj. Vidi se da se igrački dižemo i protiv jakog suparnika osvojili smo bod. Idemo dalje u našoj borbi za opstanak u ligi – na kraju je zaključio trener Viro Virovitice Damir Vašarević.

IMG 2823 Custom

Viro Virovitica: Karlo Štimac (14+2), Dino Meter, Vladimir Flanjak 8, Čevelak 1, Hrvoje Vašarević, Leon Dujmović 2, Dominik Arsić, Mateo Brašnić Ferreira 9 (3), Matej Oršulić, Ivan Vrbančić, Dominik Sabo 6, Marko Đeri, Matko Crljenić, Antonio Starčević, Toni Smutni 1 i Dubravko Benko 9 (1). Trener. Damir Vašarević.

(www.icv.hr, mš; foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”620705″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content