Antun Grabovac novi predsjednik Zajednice športskih udruga grada Orahovice

Zajednica športskih udruga grada Orahovice održala je izvanrednu skupštinu sazvanu nakon ostavke predsjednika Igora Hozića. Hozić je u uvodu sjednice podnio izvješće o radu i financijsko izvješće za 2020. godinu, a potom je dana razrješnica dosadašnjem vodstvu te se pristupilo izbora za novo vodstvo zajednice. Za novog predsjednika kandidirali su se Antun Grabovac kao kandidat NK Papuka te Darijo Krmpotić Škole nogometa Orahovica.

Oba kandidata predstavila su svoje planove rada, a potom je krenulo glasovanje nakon kojeg je većinom glasova novim predsjednikom Zajednice postao Antun Grabovac. Za dopredsjednika izabran je Mario Vida iz Biciklističkog kluba Lood, a za članove Damir Vanek iz Stolnoteniskog športskog kluba Orahovica, Andrijana Rukavina iz Ženskog rukometnog kluba Orahovica, Zlatko Tomšić iz Hrvatskog planinarskog društva, Stanislava Sikora Ribički klub Orahovica i Ivan Hegediš iz Rukometnog kluba Orahovica. U novi nadzorni odbor izabrani su Zvonko Lijić, Mario Gubeljak i Momir Marković, a naglašeno je i kako će dužnost tajnika Zajednice obnašati Ivan Hegediš.

– Motiv moje kandidature je nikad teže stanje sporta u gradu iz već poznatih razloga i nisam mogao odbiti poziv mnogih sportaša i klubova da ima treba pomoć. Već prije ovog mog izbora na ovu časnu funkciju, bio sam jedan od inicijatora zajedno s NK Papukom i Športskim rekreacijskim društvom, organizacije sastanaka i kasnije zajedničkog dopisa svih sportskih klubova najmjerodavnijima za spas orahovačkog sporta – kaže novi predsjednik Antun Grabovac te dodaje:

– Moram se zahvaliti i Virovitičko-podravskoj županiji te županu Igoru Androviću koji su nas odmah dan nakon dopisa zvali na sastanak te potom i odobrili 200 tisuća kuna za spas orahovačkog sporta. S većinom drugih institucija kojima smo se obratili sam u kontaktu i uskoro očekujem odgovore na naše upite. Novi Upravni odbor Zajednice u svom će se radu strogo držati Statuta, mjera i kriterija te drugih akata kako Zajednice tako naravno i Zakona. Maksimalno ćemo se truditi i raditi isključivo za dobrobit orahovačkog sporta i sportaša, a također tražiti od gradske vlasti još veća sredstva za sport – zaključio je Grabovac. Skupštinu je pozdravio i povjerenik Vlade RH za Grad Orahovicu Saša Rister.

– Čestitam novom predsjedniku i vodstvu na izboru. Nadam se kako će zajednica i dalje raditi isključivo na dobrobit orahovačkog sporta. Moja su vrata uvijek otvorena i o svemu se možemo dogovoriti. Isto tako, vrlo uskoro održat ćemo i sastanak s čelnicima svih gradskih sportskih udruga – rekao je Rister.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content