Buduća srednja škola u Donjem Miholjcu imat će 17 vrhunski opremljenih učionica, praktikuma, stručnih kabineta te dvoranu s teleskopskim tribinama

Početkom veljače Srednja škola Donji Miholjac započela je s informativnim aktivnostima Školski info. koje će osmašima i njihovim roditeljima olakšati upis u srednju školu. No, novim srednjoškolcima veliki poticaj u odabiru smjera svakako će biti i buduća moderna zgrada srednje škole sa vrhunski opremljenim učionicama, i pripadajućom nastavno-sportskom dvoranom.

Buduća školska zgrada trebala bi biti završena slijedeće godine, a bit će površine 4662 četvornih metara i imat će dva kraka sa po dvije etaže. Škola je projektirana na suvremen način, a osim učionica, stručnih kabineta, zbornice i knjižnice, imat će radionice, praktikume, laboratorije za vježbe, dizalo, vanjske sportske terene, park i šetnicu te parkiralište. Kako donosi Školski info. na svojim mrežnim stranicama, ukupno 17 učionica raspoređenih na dva kata, bit će opremljeno interaktivnim pločama, projektorima i platnima. Sve učionice imat će stabilnu Wi-Fi mrežu, sustav grijanja i hlađenja, povezanost razglasa, te jednosjedni stol.

Za učenike ekonomske struke u planu je moderna računalna učionica opremljena daktilografskim stolicama, a bit će tu smješten i trgovački i prehrambeni praktikum te kuhinja za kuharstvo i slastičarstvo. Strojarsku struku “čeka”suvremena CNC oprema, laboratorij hidraulike i pneumatike, dijagnostike, robotike, radionica tokarije i strojobravarije, te automehaničarska radionica i radionica poljoprivredne mehanizacije. Uz specijalizirane učionice poljoprivrednoj struci, u novoj školi, bit će na raspolaganju opremljeni praktikumi biljne proizvodnje, cvjećarski praktikumi, laboratorij za vježbe biljne proizvodnje, poljoprivredno-prehrambeni laboratorij, te garaže s modernom poljoprivrednom mehanizacijom.

Dvodijelna športska dvorana, izgradit će se također u sklopu škole, a imati će teleskopske tribine za 250 osoba te četiri svlačionice, dok će se na vanjskom igralištu nalaziti tereni za rukomet, mali nogomet i košarku te atletsku stazu. (www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content