ČEKA SE KONFERENCIJA IHF-A Val korone sve je zakomplicirao, ali Hrvatskoj će to možda donijeti krasnu vijest

Za tri tjedna trebaju se održati kvalifikacijski turniri muških rukometnih reprezentacija za odlazak na Olimpijske igre u Tokio. Kako piše vecernji.hr javlja se niz problema vezanih uz dva od tri turnira koji se trebaju odigrati od 12. do 14. ožujka. Nije sporan turnir u Berlinu, na kojemu trebaju igrati Njemačka, Brazil, Čile i Južna Koreja, već turniri u Montpellieru i Trondheimu.

Reprezentacija Tunisa prema trenutnim epidemiološkim prilikama ne može doputovati u Pariz, a Slovenija, Švedska i Alžir u norveški Trondheim trebale bi doći 14 dana prije odigravanja turnira i biti u izolaciji, što je teško ostvarivo.

Postoje dva moguća rješenja. Prvo je da se kvalifikacijski turniri ne održe, već da se reprezentacije kvalificiraju na temelju rezultata sa Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj 2019. godine. Po tome bi se Hrvatska kvalificirala na Olimpijske igre u Tokiju jer je na spomenutom svjetskom prvenstvu bila šesta, a plasman bi osiguralo sedam prvih reprezentacija.

Drugo rješenje je mijenjanje domaćinstva turnira u Montpellieru i Trondheimu. Tu bi se Hrvatska mogla prijaviti kao domaćin turnira, koji se trebao igrati u Montpellieru. Konačnu odluku će donijeti čelnici Svjetskog rukometnog saveza (IHF) na video konferenciji u srijedu, 17. veljače.

(www.icv.hr, mš, vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content