ČEKA SE KONFERENCIJA IHF-A Val korone sve je zakomplicirao, ali Hrvatskoj će to možda donijeti krasnu vijest

foto: Jozo Cabraja // kolektiffimages

Za tri tjedna trebaju se održati kvalifikacijski turniri muških rukometnih reprezentacija za odlazak na Olimpijske igre u Tokio. Kako piše vecernji.hr javlja se niz problema vezanih uz dva od tri turnira koji se trebaju odigrati od 12. do 14. ožujka. Nije sporan turnir u Berlinu, na kojemu trebaju igrati Njemačka, Brazil, Čile i Južna Koreja, već turniri u Montpellieru i Trondheimu.

Reprezentacija Tunisa prema trenutnim epidemiološkim prilikama ne može doputovati u Pariz, a Slovenija, Švedska i Alžir u norveški Trondheim trebale bi doći 14 dana prije odigravanja turnira i biti u izolaciji, što je teško ostvarivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Postoje dva moguća rješenja. Prvo je da se kvalifikacijski turniri ne održe, već da se reprezentacije kvalificiraju na temelju rezultata sa Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj 2019. godine. Po tome bi se Hrvatska kvalificirala na Olimpijske igre u Tokiju jer je na spomenutom svjetskom prvenstvu bila šesta, a plasman bi osiguralo sedam prvih reprezentacija.

Drugo rješenje je mijenjanje domaćinstva turnira u Montpellieru i Trondheimu. Tu bi se Hrvatska mogla prijaviti kao domaćin turnira, koji se trebao igrati u Montpellieru. Konačnu odluku će donijeti čelnici Svjetskog rukometnog saveza (IHF) na video konferenciji u srijedu, 17. veljače.

(www.icv.hr, mš, vecernji.hr)