“Čuvarice kulturne baštine” iz Kladara održale godišnju skupštinu: Sve zacrtano u protekloj je godini i ostvareno

Udruga “Čuvarice kulturne baštine” iz Kladara održala je jučer (srijeda) redovnu godišnju skupštinu. Predsjednica Majda Kodžaga otvorila je skupštinu te podnijela izvješće o radu Udruge u 2020. godini.

Udruga je odradila kompletan plan rada koji je bio predviđen za 2020. godinu te provela projekt “Mladi ruralci” koji je u ovim izazovnim vremenima uzrokovanim pandemijom COVID-19 vrlo uspješno proveden. Kroz projekt je prošlo oko 300 mladih kojima je projekt i bio namijenjen te je samim time ispunjen primarni cilj projekta. Kroz projekt je provedeno 16 radionica, jedno predavanje na temu EU projekata i jedna panel rasprava te je projekt obuhvatio tri volontera i tri osobe s posebnim potrebama.

Održana je i manifestacija “Umrežavanje seoskih žena” i humanitarna izložba maski pod nazivom “Novo normalno, nosim masku”, gdje je bilo izloženo oko 300-tinjak maski koje su izradile članice prijateljskih udruga, pojedinci te članice “Čuvarica kulturne baštine”. Sve izložene maske darovane su djeci korisnicima Centra za odgoj, obrazovane i rehabilitaciju Virovitica.

Dio predviđenih aktivnosti odrađen je i virtualno. Posebno su ponosni na radionice s učenicima trećih razreda osnovne škole koji provode terensku nastavu iz predmeta Priroda i društvo u Etno zbirci “Bakina priča” gdje mogu vidjeti i naučiti kako su živjeli i radili naši stari. U veljači 2020. godine ugostili su oko 120-ero učenika i njihovih učiteljica. Uspjeli su izbetonirati temelje na koje su postavili nadstrešnicu ispod koje planiraju izložiti starinske predmete koje su koristili naši stari izvan kuće.

Podneseno je financijsko izvješće za 2020. godinu te plan rada i financijski plan za 2021. godinu. Na kraju Skupštine predsjednica je zahvalila svim članicama i članovima udruge na trudu i odvojenom vremenu koje posvećuju radu za opće dobro.

UCKB Kladare 1

-Na kraju izvješća dodajemo da smo odradili kompletan zacrtani plan za 2020. godinu bez obzira na situaciju s pandemijom COVID-19, sve manifestacije, radionice, posjete etno zbirci kao i humanitarno djelovanje. Proveden je projekt u cijelosti, te smo vrlo ponosni da smo uspjeli u ovim vrlo izazovnim vremenima to sve odraditi – istaknula je predsjednica Majda Kodžaga.

(www.icv.hr, Udruga “Čuvarice kulturne baštine”)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content