DVD Dolci izabralo novo vodstvo: Za predsjednika ponovno izabran Samir Božićević

Dobrovoljno vatrogasno društvo Dolci održalo je svoju redovnu izvještajnu i izbornu skupštinu. Skupština je zbog epidemioloških razloga bila podijeljena u dva djela, a prvi dio bio je onaj izvještajni u kojem je predstavljen rad društva u proteklih godinu dana. Predsjednik Samir Božičević u sklopu izvješća o radu naglasio je kako je društvo bilo itekako aktivno te obavilo sve zadaće bile one vatrogasne ili drugog tipa.

– Osim redovnog vatrogasna posla, izlazaka na intervencije, u proteklih godinu dana odradili smo dežurstva na izlascima iz naše županije uslijed koronavirusa, odazvali se akciji darivanje krvi u orahovačkom Gradskom društvu Crvenog križa, a proteklom razdoblju bilježimo i povijesne trenutke. Naime, krajem rujna u naše društvo stiglo je vozilo za tehničke intervencije kao donacije vatrogasaca iz austrijske pokrajine Tirol na čemu se posebno zahvaljujemo zapovjedniku DVD-a i Vatrogasne zajednice Orahovica Robertu Orini te Vatrogasnoj zajednici Virovitičko-podravske županije. Moram posebno istaknuti i iznimnu aktivnost i marljivost naših članova i muških i ženskih, koji su se spremno odazvali svakoj aktivnosti od košnje oko doma do posebno radovi na izgradnji nove garaže za pristiglo vozilo – rekao je predsjednik Božičević, a u nastavku je zapovjednik društva Petar Budmir iznio statistiku intervencija u proteklih godinu dana te predstavio i plan rada za tekuću godinu.

– U 2020. smo odradili po jedan požar otvorenog prostora i tehničku intervenciju, dva požara stambenog objekta te preko 300 sati COVID dežurstva. Što se tiče plana rada za 2021. mogu samo reći kako imamo velike planove i bit će sigurno svi odrađeni samo ako nesretna korona konačno završi da možemo normalno raditi  – rekao je Budimir.

1502dvddolci 4

Drugi dio skupštine bio je onaj izborni u kojem je nakon razrješnice starom, jednoglasno izabrano novo vodstvo. Novi/stari predsjednik je Samir Božičević, dopredsjednik Miroslav Matek, za zapovjednika je ponovno potvrđen Petar Budmir, a njegova zamjenica je Ivana Čižić, dok će pomoćnik zapovjednika biti Matija Čačinović. Dužnost tajnika obavljat će Matija Šalek, a rizničara Ivana Boltadžija.

Osim navedenih u Upravni odbor još su izabrani Goran Boltadžija, Mario Gubeljak, Svjetlana Matek, Hrvoje Jaklić, Tomislav Čačinović, Branko Čačinović, Zrinko Kadežabek i Mario Muha. Sud časti čine predsjednik Ivica Brabec, dopredsjednik Željko Fabšić te članovi Monika Gubeljak, Antonio Šutić i Domagoj Čačinović.

Na kraju skupštine rad društva pozdravili su zapovjednik VZ Orahovica Robert Orina, u ime VZ VPŽ Stjepan Venus te povjerenik Vlade RH za Grad Orahovicu Saša Rister. Zapovjednik VZ Orahovica Robert Orina pohvalio je aktivnost društva u svim segmentima te posebno pohvalio angažman svih članova koji su u velikom broju odrađivali svoje zadaće. U ime VZ VPŽ obratio se Stjepan Venus naglasivši dvije važne stvari za društvo u narednom periodu.

– Pred nama je stručni ispit za vatrogasce s posebnim ovlastima i odgovornostima, a kako bi ga svi lakše položili organizirat ćemo i seminar 19. veljače u Sopju, a u istom mjestu bit će održan i navedeni stručni ispit za našu regiju, dakle istočnu Hrvatsku 20. ožujka. U prijavama za ispit imamo i vatrogasce ovog društva i to je pohvalno jer je to iznimno važno i zato vas pozivam da se odazovete i seminaru. Mi ćemo vasi dalje pratiti, evo u skoro vrijeme ćemo se potruditi da dobijete i novo navalno vozilo kako bi bili potpuno operativni i samostalni – rekao je Venus.

Rad društva pozdravila je i predsjednica Mjesnog odbora Dolci Danijela Kordoš, a na kraju i povjerenik Vlade RH saša Rister.

– S relativno malo financijskih sredstava i uz situaciju s koronavirusom, ovo društvo je odradilo velik posao i zato vam hvala na tome, a posebno se zahvaljujem na iznimnoj aktivnosti pri organizaciji prikupljanja humanitarne pomoći za područja stradala od potresa. Novom vodstvu želim puno uspjeha u nadolazećem radu i vjerujem kako će ova godina biti puno lakša glede ovih epidemioloških mjera – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content