Evo koja su sve prometna ograničenja u Hrvatskoj, susjednim i ostalim europskim državama

Pandemija koronavirusa utjecala je na promet u cijeloj Europi. HAK Revija na jednom mjestu donijela je najave aktualnih zabrana i ograničenja u Hrvatskoj te susjednim i drugim europskim državama.

Nove mjere

Putnici iz država (u kategoriji neobaveznih putovanja) u kojima je zabilježen novi soj koronavirusa morat će na ulasku u Hrvatsku imati negativan PCR test i idu u karantenu 14 dana. Zasad to vrijedi za Veliku Britaniju u Južnu Afriku.

Osobe koje voze humanitarnu pomoć u Hrvatsku ili imaju namjeru volontirati moći će ući u državu bez testa, a odluku o tome donosit će Stožer.

Putnici iz trećih zemalja, koji imaju neodgodive obaveze u Hrvatskoj (nazočnost sahranama, liječenje, javljanje na poziv državnim tijelima), također će imati mogućnost ući bez testa i moći će ostati maksimalno 12 sati. Pročitajte sve mjere u nastavku…

Mjere za prelazak hrvatske granice

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske. Odluka se primjenjuje do 31. siječnja 2021. godine. 

Putnici koji putuju u Republiku Hrvatsku iz jedne od država članica  EU/EGP (bez obzira na državljanstvo)

Putnicima koji dolaze neposredno iz država i/ili regija članica Europske unije, odnosno država i/ili regija članica schengenskog prostora i država pridruženih schengenskom prostoru, a koje se trenutno nalaze na tzv. zelenoj listi Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, neovisno o državljanstvu, omogućit će se ulazak u Republiku Hrvatsku pod jednakim uvjetima kao i prije pojave bolesti COVID-19 (ne trebaju predočiti negativan PCR test na SARS-CoV-2 niti im se određuje mjera samoizolacije) ukoliko ne pokazuju znakove bolesti te nisu bili u bliskom kontaktu s oboljelom osobom.

Ako su prethodno navedene osobe do graničnih prijelaza Republike Hrvatske tranzitirale preko drugih država/regija bez zadržavanja, na graničnom prijelazu trebaju dokazati da se nisu zadržavale na područjima tranzita te se u tom slučaju od njih neće zahtijevati negativan PCR test na SARS-CoV-2 koji nije stariji od 48 sati, kao niti boravak u samoizolaciji.

Grafički prikaz država prema bojama sukladno riziku od bolesti COVID-19, moguće je naći na web stranicama Europskog centra za sprečavanje i kontrolu bolesti (ECDC).

Svi ostali putnici koji, neovisno o državljanstvu, dolaze u Republiku Hrvatsku iz država/regija članica EU/EGP, a koje se trenutno ne nalaze na tzv. zelenoj listiEuropskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, moraju predočiti negativan nalaz PCR testa na SARS-CoV-2 koji nije stariji od 48 sati (računajući od vremena uzimanja brisa do dolaska na granični prijelaz) ili obaviti PCR testiranje na SARS-CoV-2 odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku (o vlastitom trošku), uz obvezu samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza. U slučaju nemogućnosti testiranja određuje se mjera samoizolacije u trajanju od deset (10) dana.

Iznimno, PCR test na SARS-CoV-2 ne moraju imati slijedeće kategorije putnika koji putuju iz država/regija članica EU/EGP iako dolaze s područja zemalja koje ne pripadaju zelenoj listi Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti:

  • radnici ili samozaposlene osobe koje obavljaju ključne poslove, uključujući zdravstvene djelatnike, pogranične i upućene radnike te sezonske radnike kako su navedeni u Smjernicama o ostvarivanju slobodnog kretanja radnika tijekom pandemije bolesti COVID-19 uz uvjet da ne borave u Republici Hrvatskoj ili izvan Republike Hrvatske duže od 12 sati;
  • učenici, studenti i stažisti koji svakodnevno putuju u inozemstvo, uz uvjet da ne borave u Republici Hrvatskoj ili izvan Republike Hrvatske duže od 12 sati;
  • pomorci i radnici u sektoru prometa ili pružatelja usluga prijevoza, uključujući vozače teretnih vozila koji prevoze robu za uporabu na državnom području i one koji su samo u tranzitu;
  • diplomati, osoblje međunarodnih organizacija i osobe koje primaju poziv međunarodnih organizacija i čija je fizička prisutnost potrebna za funkcioniranje tih organizacija, vojno osoblje i policijski službenici te humanitarni djelatnici i osoblje civilne zaštite pri obavljanju svojih dužnosti;
  • osobe koje putuju iz nužnih obiteljskih ili poslovnih razloga, uključujući novinare u obavljanju njihove dužnosti;
  • putnici u tranzitu uz obavezu napuštanja Republike Hrvatske u roku od 12 sati od ulaska;
  • pacijenti koji putuju iz neophodnih zdravstvenih razloga.

Odredbe o pograničnim radnicima na adekvatan način primjenjuju i na druge kategorije putnika koji zbog naravi svoga posla ili zanimanja imaju potrebu učestalog prelaska državne granice (npr. sportaši koji igraju za klubove u susjednoj državi).

Državljani država članica EU/EGP kao i članovi njihove obitelji koji putuju u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja, odnosno onih koje nisu članice EU/EGP

Državljani država članica Europske unije (uključivši i hrvatske državljane), odnosno država članica schengenskog prostora i država pridruženih schengenskom prostoru, kao i članovi njihovih obitelji te državljani trećih zemalja koji su osobe s dugotrajnim boravištem na temelju Direktive Vijeća 2003/109/EZ od 25. studenoga 2003. godine o statusu državljana trećih zemalja s dugotrajnim boravištem i osobe koje imaju pravo boravka temeljem drugih direktiva EU ili nacionalnog prava ili koji imaju nacionalne dugoročne vize, koji dolaze iz trećih zemalja, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku neovisno o državljanstvu, moraju predočiti negativan nalaz PCR testa na SARS-CoV-2 koji nije stariji od 48 sati (računajući od vremena uzimanja brisa do dolaska na granični prijelaz) ili obaviti PCR testiranje na SARS-CoV-2 odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku (o vlastitom trošku), uz obvezu samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza. U slučaju nemogućnosti testiranja određuje se mjera samoizolacije u trajanju od deset (10) dana.

Iznimno, za prethodno navedene osobe, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku, na graničnom prijelazu neće se zahtijevati predočenje negativnog PCR testa na SARS-CoV-2 koji nije stariji od 48 sati ukoliko se radi o zdravstvenim djelatnicima, istraživačima u zdravstvu i djelatnicima u skrbi za starije osobe, pograničnim radnicima, osoblju u prometnom sektoru, diplomatima, osoblju međunarodnih organizacija i osobama koje primaju poziv međunarodnih organizacija i čija je fizička prisutnost potrebna za dobro funkcioniranje tih organizacija, vojnom i policijskom osoblju, humanitarnim djelatnicima i osoblju civilne zaštite pri obavljanju svojih dužnosti, putnicima u tranzitu uz obvezu napuštanja Republike Hrvatske u roku od 12 sati od ulaska i osobama koje putuju radi školovanja, kao i ostalim osobama koje putuju zbog neodgodivih osobnih/obiteljskih razloga, poslovnih razloga ili imaju neki drugi gospodarski interes, a ne zadržavaju se u Republici Hrvatskoj ili izvan Republike Hrvatske duže od 12 sati.

Državljani trećih zemalja koji nisu obuhvaćeni ranije navedenim točkama

Državljani trećih zemalja koji nisu obuhvaćeni ranije navedenim točkama mogu ući u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja te tom prilikom ne trebaju predočiti negativan nalaz PCR testa niti im se određuje mjera samoizolacije, jedino ako su:

  1. zdravstveni djelatnici, istraživači u zdravstvu i djelatnici u skrbi za starije osobe;
  2. pogranični radnici (kao i npr. sportaši kako je to navedeno u iznimkama za putnike unutar EU/EGP);
  3. osoblje u prometnom sektoru;
  4. diplomati, osoblje međunarodnih organizacija i osobe koje primaju poziv međunarodnih organizacija i čija je fizička prisutnost potrebna za dobro funkcioniranje tih organizacija, vojno i policijsko osoblje, humanitarni djelatnici i osoblje civilne zaštite pri obavljanju svojih dužnosti;
  5. putnici u tranzitu, uz obvezu napuštanja Republike Hrvatske u roku od 12 sati od ulaska;
  6. osobe koje putuju radi školovanja;
  7. pomorci (ako namjeravaju boraviti u Republici Hrvatskoj duže od 12 sati, ulaz u Republiku Hrvatsku omogućit će se uz predočenje negativnog nalaza PCR testa na SARS-CoV-2 koji nije stariji od 48 sati ili PCR testiranjem na SARS-CoV-2 odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku i samoizolacijom do prispijeća negativnog nalaza);
  8. osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih/obiteljskih razloga, poslovnih razloga ili koje imaju drugi gospodarski interes (ako namjeravaju boraviti u Republici Hrvatskoj duže od 12 sati, ulaz u Republiku Hrvatsku omogućit će se uz predočenje negativnog nalaza PCR testa na SARS-CoV-2 koji nije stariji od 48 sati ili PCR testiranjem na SARS-CoV-2 odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku i samoizolacijom do prispijeća negativnog nalaza).

Državljani trećih zemalja koje su obuhvaćene popisom država Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prema kojima se primjenjuju posebne epidemiološke mjere (dostupno na slijedećoj poveznici), pri ulasku u Hrvatsku moraju predočiti negativan PCR nalaz koji nije stariji od 48 sati i određuje im se mjera obvezne samoizolacije u trajanju od 14 dana koja se može skratiti ako osoba najranije sedmi dan samoizolacije o svom trošku obavi PCR testiranje na SARS-CoV-2 u ustanovi ovlaštenoj za provedbu testiranja PCR metodom te nalaz bude negativan.

Putnici obuhvaćeni prilogom I. Preporuke Vijeća (EU) 2020/912 o privremenom ograničenju neobveznih putovanja u EU i mogućem ukidanju takvog ograničenja

Putnici (neovisno o državljanstvu) koji dolaze neposredno iz zemalja trenutno obuhvaćenih prilogom I. Preporuke Vijeća (EU) 2020/2169 od 17. prosinca 2020. o izmjeni Preporuke (EU) 2020/912 o privremenom ograničenju neobveznih putovanja u EU i mogućem ukidanju takvog ograničenja, ne moraju predočiti negativan nalaz na SARS-CoV-2 niti podliježu samoizolaciji ukoliko nisu bili u bliskom kontaktu s oboljelom osobom i ne pokazuju znakove bolesti. Prilikom boravka u Republici Hrvatskoj dužni su se pridržavati općih i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Prethodno navedene osobe, koje su do graničnih prijelaza Republike Hrvatske tranzitirale preko drugih država/regija bez zadržavanja, na graničnom prijelazu trebaju dokazati da se nisu zadržavale na područjima tranzita te se u tom slučaju od njih neće zahtijevati negativan PCR test na SARS-CoV-2 koji nije stariji od 48 sati kao niti boravak u samoizolaciji.

Osobe koje putuju u Republiku u Republiku Hrvatsku zbog humanitarnih razloga povezanih uz pomoć područjima pogođenim potresom

Osobe koje putuju u Republiku u Republiku Hrvatsku zbog humanitarnih razloga povezanih uz pomoć područjima pogođenim potresom (Sisačko – moslavačka županija, Karlovačka županija i Zagrebačka županija), neovisno o državljanstvu i području s kojeg dolaze, mogu ući u Republiku Hrvatsku temeljem prethodne suglasnosti Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Navedene osobe predstavljaju izuzetak te će im biti omogućen ulazak u Republiku Hrvatsku bez potrebe predočenja negativnog nalaza PCR testa na SARS-CoV-2 niti im se određuje mjera samoizolacije prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku.

Za sve strane putnike, neovisno o državljanstvu, zbog skraćenja procedure na graničnom prijelazu, savjetujemo prethodno ispunjavanje najave putem aplikacije Enter Croatia.

Opće napomene:
Ukoliko je putniku, prilikom obavljanja granične kontrole na ulasku u Republiku Hrvatsku, protekao rok važenja nalaza PCR testa na SARS-CoV-2 od 48 sati ili uopće nema PCR test, a udovoljava ostalim uvjetima ulaska, dozvolit će mu se ulazak u Republiku Hrvatsku pod uvjetom da odmah obavi testiranje u Republici Hrvatskoj o vlastitom trošku, uz boravak u samoizolaciji do prispijeća negativnog nalaza.

Uklanjanje mjere samoizolacije (unijete na graničnom prijelazu), a po dobivanju negativnog nalaza PCR testa:

U takvim slučajevima, putnicima će se na graničnom prijelazu uručiti letak s uputom o postupku po prispijeću negativnog nalaza molekularnog PCR testa (ne priznaju se brzi antigenski testovi ili serološki).

Na letku će se nalaziti e-mail adresa graničnog prijelaza na kojem mu je putniku određena mjera samoizolacije, a na koju će poslati negativan nalaz navedenog testa, dobivenog od strane zdravstvene ustanove u kojoj je obavljeno testiranje, u cilju uklanjanja (brisanja) unijete mjere.

Navedene osobe dužne su se testirati u mjestu boravišta, odnosno prebivališta, gdje su im osigurani uvjeti za samoizolaciju te tamo čekati negativan nalaz PCR testa.

Osobe koje su preboljele COVID-19 unazad tri mjeseca izuzete su od obveze pribavljanja negativnog PCR testa i samoizolacije.

Za dokaz da su preboljeli COVID-19 putnici trebaju imati pozitivan nalaz PCR ili antigenskog testa ili pozitivan rezultat u testu neutralizacije (NT) koji je napravljen unazad tri mjeseca, a stariji od 14 dana ili potvrdu da su preboljeli COVID-19 izdanu od liječnika.

Od osoba koje posjeduju negativan PCR test napravljen u Republici Hrvatskoj zbog kratkotrajnog putovanja u nama susjednu ili neku drugu državu i vraćaju se u Republiku Hrvatsku u roku manjem od 48 sati od dana izvršenog testiranja, odnosno u roku važenja testa, neće se zahtijevati novi PCR test iz zemlje u kojoj su kratkotrajno boravili, već će im se ulazak omogućiti uz predočenje testa napravljenog u Republici Hrvatskoj.

Prilikom boravka u Republici Hrvatskoj svi putnici, neovisno o kategoriji i državi iz koje dolaze, dužni su se pridržavati općih i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Vozačke dozvole

Za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa najdulje 30 dana od kraja trajanja epidemije ne moraju se podnositi zahtjevi za izdavanjem nove vozačke dozvole. Stara bi se vozačka dozvola smatrala valjanom 30 dana od kraja prestanka epidemije, a isto vrijedi i za osobne iskaznice. Predlaže se da se omogući građanima da odjavu vozila, preuzimanje izrađene vozačke dozvole te obavljanje izvanrednog nadzornog pregleda, mogu obaviti najdulje 30 dana od kraja posebnih mjera zbog epidemije.

SLOVENIJA

Na crvenoj listi je cijela Hrvatska. Iznimka (ulazak bez karantene, s negativnim testom Covid): karantena nije potrebna ako osoba prilikom prelaska granice podnese liječničko uvjerenje kojim dokazuje da je imala negativan brzi ili PCR test na SARS-CoV-2 (COVID-19), koji nije stariji od 48 sati i izveden je u državi članici EU-a, državi članici Schengenskog sporazuma ili od strane organizacije ili pojedinca koje Institut za mikrobiologiju i imunologiju te Nacionalni zdravstveni laboratorij za zdravlje i okoliš priznaju kao prikladne.

Iznimke su osobe koje prevoze robu i koje moraju tranzit kroz Sloveniju obaviti za 12 sati. Iznimke su i nositelji diplomatskih putovnica. Slobodan je ulazak policajaca ili pripadnika vojske koji se vraćaju s aktivnosti u inozemstvu.

Od subote 13. veljače slobodan je ulazak u Sloveniju za sve osobe koje su preboljele koronavirus ili su cijepljene s dvije doze cjepiva. Na ulazu moraju pokazati potvrdu sa svojim statusom.

BOSNA I HERCEGOVINA 

Granice BiH otvorene su za državljane Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

CRNA GORA

Od 1. lipnja Crna Gora otvara granice.

MAĐARSKA

Od 1. 9. Mađarska zatvara granice za sve putnike koji nemaju adresu stanovanja u toj zemlji (ulaz je omogućen samo za tzv. opravdane slučajeve, odnosno tranzitni promet, prekogranične radnike…). Mjere su potvrđene i za listopad. Svi Mađari koji se vraćaju moraju u 10-dnevnu karantenu ili će se morati dvaput testirati.

U Mađarsku mogu putnici u službenom posjetu, putnici koji dolaze poslovno (potrebni su dokazi).

Od 1. 9. rujna otvorena su tri granična prijelaza prema Hrvatskoj: Udvar, Barcs (samo za građane iz Hrvatske i Mađarske) i Leteneye. Za prekogranične radnike (do 30 km udaljenosti od granice) otvoreni su i prijelazi u Donjem Miholjcu i Baranjskom Petrovom Selu.

ITALIJA

Sve osobe koje dolaze u Italiju u periodu između 21. prosinca 2020. i 6. siječnja 2021. iz Hrvatske i država članica EU podliježu obvezi samoizolacije u trajanju od 14 dana, uz određene iznimke.
I dalje je obavezno ispuniti obrazac koji se sastoji od izjave da osoba nije zaražena koronavirusom, podataka o putovanju i kontakta. Više informacija o obrascu nalazi se na poveznici. Prije polaska na putovanje preporuča se provjeriti sve dodatne odredbe odredišnih regija, izravnim kontaktiranjem ili putem službenih stranica regija koje možete pronaći na poveznici.

AUSTRIJA

Na snazi je desetodnevna samoizolacija za sve koji ulaze u Austriju. Nakon pet dana moguće je prekinuti izloaciju uz predočenje negativnog Covid-19 testa. Tranzit je i dalje slobodan. Prije ulaska u Austriju potrebno je ispuniti formular.

U karantenu ne moraju oni koji putuju iz humanitarnih razloga, poslovni putnici, djelatnici u medicinskoj podršci, putnici koji putuju iz pravosudnih razloga i diplomatsko osoblje.

Dnevni migranti (radnici) moraju jedanput tjedno pokazati negativan PCR test.

Od 10. veljače ljudi koji ulaze u Austriju iz rizičnih područja morat će pokazati liječničku potvrdu koja dokazuje negativan COVID test i obvezati se na samoizloaciju.

SRBIJA

Strani državljani pri ulasku u Srbiju moraju imati negativan PCR test ne stariji od 48 sati. Građani Srbije pri ulasku u Srbiju neće morati imati test.

UKRAJINA

Od sredine lipnja planira se otvaranje granica…

ŠVICARSKA

Građani koji dolaze iz Hrvatske mogu slobodno ući u Švicarsku.

SLOVAČKA

Od 1. rujna Hrvatska je na crvenoj listi. Obavezna je samoizolacije od 14 dana – ili traje do negativnog rezultata testa na koronavirus.

ČEŠKA

U Češku je moguće putovati samo iz bitnih razloga. Putovanje u svrhu turizma ili u posjet prijateljima nije moguć. Zabrana ne utječe na prekogranične radnike. Granični nadzor nije ponovno uveden. U slučaju putnika koji putuju iz opravdanih razloga, primjenjuju se sljedeća ograničenja ulaska: za zemlje EU klasificirane kao visoko rizične (označene crvenom bojom) slobodno kretanje unutar teritorija zabranjeno je na 10 dana. To se može prekinuti podnošenjem negativnog rezultata PCR testa regionalnoj higijenskoj stanici, bilo u roku od 7 dana od ulaska ili odmah nakon dolaska, u slučaju da je test proveden najviše 72 sata prije polaska iz zemlje podrijetla. Nadalje, popunjavanje graničnog obrasca je obavezno. Gore navedeni zahtjevi nisu potrebni u sljedećim uvjetima: ako vaš boravak u crvenoj zemlji nije bio duži od 12 sati u posljednjih 14 dana; za prekogranične radnike, učenike i studente koji dolaze iz susjednih zemalja; u slučaju hitnog putovanja (zbog posla i / ili zdravstvenih razloga) na vremensko razdoblje koje ne prelazi 24 sata.

POLJSKA

Putnici koji u Poljsku stižu zrakoplovom, autobusom ili drugim sredstvima javnog prijevoza, moraju u karantenu tijekom 10 dana, računajući od dana koji slijedi nakon dana ulaska. pogodnosti cijepljenja Od 23. siječnja 2021. putnici s negativnim rezultatom testa na SARS-CoV-2 ne podliježu obveznoj karanteni. Test se mora obaviti u roku od 48 sati prije ulaska u Poljsku.

Odredbe za cijepljene ljude Putnici koji su cijepljeni protiv COVID-19 izuzeti su od obvezne karantene (potrebna je potvrda o cijepljenju)

DANSKA

Danska upozorava svoje građane na putovanje u Hrvatsku. Morat će navesti razlog odlaska. Na povratku ćete se morati testirati. Mjere su na snazi od 29. kolovoza.

RUSIJA

Rusija od 13. srpnja omogućuje ulazak u državu diplomatima i njihovim obiteljima, delegacijama i komisijama iz inozemstva, rođacima preminule osobe (uz predočenje dokaza o obiteljskim vezama), strancima koji dolaze zbog liječničkog tretmana, strancima koji studiraju u Rusiji, stranicima koji imaju poslovne ponude i profesionalcima koji se vode kao visokokvalificirani specijalisti.

Svi koji ulaze u Rusiju moraju pokazati negativan test na koronavirus koji nije stariji od tri dana. Ako nemaju test, morat će se testirati u Rusiji, najkasnije 72 sata od ulaska u zemlju.

NJEMAČKA

U novoj klasifikaciji Njemačka prepoznaje države s rizikom i visokim rizikom. Hrvatska je u blažoj skupini država s rizikom i nakon ulaska u Njemačku potrebno je ići u samoizolaciju  od 10 dana koja se može prekinuti testiranjem nakon petog dana. Prije ulazaka u Njemačku potreno se prijaviti ovdje.

BELGIJA

Belgija je na crvenu listu stavila sljedeće županije: Karlovačku, Požeško-slavonsku, Ličko-senjsku i Splitsko-dalmatinsku. Za njih je obavezan test na koronavirus prilikom ulaska u zemlju.

NIZOZEMSKA

Putnici iz Hrvatske moraju u 10-dnevnu karantenu, neovisno o testu.

FRANCUSKA

Francuska je od 15. 6. otvorila granice za građane EU. U karantenu će samo putnici koji ulaze u državu, a pokazuju simptome bolesti te putnici iz Velike Britanije.

IRSKA

Hrvatska nije na zelenoj listi, a to znači da svi građani koji ulaze iz naše države moraju u samoizolaciju u trajanju 14 dana. U tom periodu nije dopušteno ići na posao, a u trgovine i ljekarne smije se samo u hitnim slučajevima. Izolacija se može prekinuti nakon pet dana, PCR testiranjem.

FINSKA

Svi građani koji putuju iz Hrvatske moraju u 14-dnevnu samoizloaciju.

RUMUNJSKA

Karantena od 14 dana odnosi se na sve osobe koje dolaze iz zemalja i područja s visokim epidemiološkim rizikom i koje imaju pravo ulaska na nacionalno područje: državljani Rumunjske, državljani država članica Europske unije, Europskog gospodarskog prostora ili Švicarske Konfederacije… Karantena se mora održati u kući osobe, na deklariranom mjestu ili, ako je potrebno, na određenom mjestu koje su odredile vlasti. Putnici koji će ostati u Rumunjskoj kraće od 3 dana (72 sata) i pokazati negativni test na SARS-CoV-2, proveden ne više od 48 sati prije ulaska na nacionalno područje, izuzeti su od obveze karantene.

BUGARSKA

Za građane EU granice su otvorene. Svi gosti će morati prije ulaska u državu ispuniti internetski formular. Potom će na ulasku dobiti QR kod, a ovisno o mjestu s kojeg dolaze bit će upućeni na dalje aktivnosti – slobodan ulazak ili testiranje.

VELIKA BRITANIJA

Hrvatska je na crvenoj listi – nakon ulaska iz Hrvatske obavezna je 10-dnevna karantena. Prije ulasaka u državu treba popuniti formular.

CIPAR

Obavezna je 14-dnevna samoizolacija za putnike iz Hrvatske

(revijahak.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content