FOTO Nakon početnog egala, Lavice su polako nestajale s terena: Umag na kraju slavio s deset pogodaka razlike

Rukometni trener Franjo Meter danas (subota) je debitirao na klupi 1234 Virovitice u susretu 13. kola 1. hrvatske rukometne lige. Meter, kojemu je ovo drugi mandat u virovitičkom ženskom rukometnom klubu, zajedno sa svojom suradnicom Majom Grdić nije uspio složiti dobitnu kombinaciju za težak domaći susret protiv drugoplasiranog Umaga. Želja za pobjedom Lavica ponovno je bila velika, ali nije išlo.

Gostujuće igračice, u čijim redovima igra Virovitičanka Nataša Miočinović povele su na samom startu utakmice. Prvi pogodak u redovima Virovitičanki upisala je Marija Medved, a nakon sjajne obrane Martine Majkovčan, Lavice su u 3. minuti susreta povele 2:1, s krila je precizna bila Ivana Kirin.

meter 1

Lavice su do nove prednosti (3:2) došle nakon što je Viktorija Šestak “prodala suhi list” gostujućoj vratarki Andrei Pavić. Nakon toga Umag odlazi na 4:3 i kreće igra “gol za gol”. U tim je trenucima obrana Virovitičanki bila na visokom nivou, Lukrecia Veršec krade jednu loptu, a iz kontre Nina Milovanović ponovno diže domaću klupu na noge – rezultat je 6:5. Na žalost domaćih igračica, to je bila posljednja prednost u ovoj utakmici.

Umag odlazi na 6:8, a domaći trenerski dvojac traži prvi timeout u 15. minuti susreta. Urodilo je plodom, Lavice se vraćaju na -1, ali ne i više od toga. Meter na krilo šalje i Teu Strusu koja mu vraća odličnim pogotkom u 21. minuti susreta. Gostujuće rukometašice sretnije odlaze na predah s prednosti od četiri zgoditka (17:21).

MG 2616

Najbolja domaća topnica Nika Deskar svojim šestim pogotkom na ovoj utakmici otvara drugi dio susreta. Kako je vrijeme odmicalo, Umag je samo povećavao svoju prednost. Nekoliko promjena u sustavu igre nisu urodile plodom, domaća je obrana totalno potonula i gošće stižu do svoje najveće prednosti na utakmici (22:33) u 49. minuti susreta.

Posljednjih desetak minuta Meter je izrotirao sastav i dao priliku mlađim igračicama. Do kraja utakmice nije bilo većih promjena. Konačan rezultat 28:38.

MG 2628

Domaće vratarke Martina Majkovčan i Marija Devald upisale su zajedno devet obrana, a najefikasnija u redovima Lavica bila je Nika Deskar s devet zgoditaka. Virovitičanka Nataša Miočinović u gostujućim redovima bila je precizna dva puta.

-Ekipa je prilično mlada. Obrana je ključ svega, to je ono što sam im rekao odmah na upoznavanju, a danas baš i nisu igrale u tom segmentu prema dogovorenim uputstvima. Na tome moramo dodatno raditi u nastavku. Idući tjedan ostaje mi za upoznavanje pojedinih igračica i nadam se da će to sve skupa izgledati bolje u idućim utakmicama – iznio je prve dojmove nakon utakmice iskusni domaći strateg Franjo Meter.

MG 2704

1234 Virovitica: Marija Devald (5/19), Martina Majkovčan (4/28), Jelena Pratljačić, Lukrecia Veršec, Tea Strusa 1, Klara Crnoja, Nea Kovač, Marija Medved 1, Ana Blažev 1, Karla Tumpić, Nika Deskar 9 (1), Ivana Kirin 3, Viktorija Šestak 5, Laura Oršulić 1, Nina Milovanović 6 i Nadia Dujmović 1. Trener: Franjo Meter.

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”620191″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content