FOTO Počelo obilježavanje maškara: Pogledajte kako su se kostimirali učenici i vrtićarci s područja VPŽ

Iako su u nekim dijelovima Hrvatske maškare počele već početkom veljače, u većem dijelu hrvatskih gradova i sela one se obilježavaju ovog tjedna. Obilježavanju su se priključile škole i vrtići na području Virovitičko-podravske županije.

U Gimnaziji Petra Preradovića Virovitica danas održan je maskenbal, koji je priredio 4. razred prirodoslovno-matematičke gimnazije. “KAFANA BARAKA ČETRI DE” bila je tema njihovog razreda. Slavlje je trajalo cijeli dan, a veselje nije zaobišlo ni ostale razrede s obzirom da su matematičari svaki odmor pjevali u atriju. Razred 4.d podigao je atmosferu u cijeloj školi, a kako čujemo iz prve ruke, ludo su se zabavili.

[g-gallery gid=”620880″]

Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci i ove je godine organizirala dječje maškare, no ovoga puta sukladno dozvoljenim epidemiološkim mjerama. Pokrovitelj je kao i prethodnih godina Turistička zajednica općine Čačinci, a cijeli tijek maškara održan je na prostoru osnovne škole. Čačinačke dječje maškare bile su prepoznatljivo kreativne i vesele i u njih su se uključili svi učenici. Učiteljice i djeca uz pomoć roditelja uložili su ogroman trud i osmislili izuzetno kreativne maske, tako da je stručnom povjerenstvu bilo jako teško odlučiti pobjednike. U povjerenstvu su bili ravnateljica Kristina Krmpotić, pedagoginja Svjetlana Carić, predsjednik Vijeća učenika Ilija Cingel i direktorica Turističkog ureda Ana Marunica. Nakon dugog vijećanja proglašeni su najbolji.

Prvo mjesto osvojila je maska “Pop corn” (Asi Perić), drugo mjesto “Mario i Luigi” (Marta Samardžić i Tesa Stojanović), a treće mjesto maska “Crnkinja” (Marija Čavić). Kod grupnih maski prvo mjesto osvojili su “Transformeri”, učenici 4.b razreda s učiteljicom Tatjanom Maršić, drugo je pripalo maski “Čarobnjak iz Oza”, 4.a s učiteljicom Laticom Harauzek i treće maski “Emotikoni”, učenika prvog razreda s učiteljicom Danijelom Lokner.

[g-gallery gid=”620888″]

Raspjevano, rasplesano, veselo i šareno bilo je na “Plesu pod maskama” u slatinskom Dječjem vrtiću “Suncokret”. Osim plesnih koraka mališani su se okušali i u zabavnim natjecateljskim igrama, a sve maske dobile su i nagrade – slasne krofne koje je ispekla njihova najdraža kuharica, teta Katarina. Ovim plesom u vrtiću završava vrijeme maskiranja i kostimiranja pa svoje kostime vila, čarobnjaka, super junaka i ostalih omiljenih likova djeca će pospremiti do sljedeće godine. U nadi da je netko negdje danas ipak uspio optužiti i osuditi karnevalskog Pusta, krivca za sve izolacije, karantene, viruse i socijalne distance, i da će se time ova godina pročistiti i biti bolja i ljepša, djeca s nestrpljenjem očekuju zajednička druženja, izlete, posjete, nastupe i sve drugo što im je prošla godina uskratila.

[g-gallery gid=”620906″]

Učenici 1. i 3. razreda Osnovne škole “Ivana Gorana Kovačića” Gornje Bazje – Područne škole Dugo Selo Lukačko također su se priključili obilježavanju maškara. Zadnje dane maskenbala iskoristili su za zabavu. Preselili su se u svijet mašte i veselo se proveli.

[g-gallery gid=”620940″]

(www.icv.hr, ts, vg, adf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content