Iako izazovna i vrlo zahtjevna, 2020. godina u Knjižnici i čitaonici Pitomača bila je kreativna i prožeta mnogobrojnim aktivnostima

Knjižnica i čitaonica Pitomača, kulturna i informacijska ustanova te ujedno izvor znanja koji osigurava uvjete za cjeloživotno obrazovanje, djeluje na području općine Pitomača.

U svom radu Knjižnica prati potrebe i želje svojih korisnika te im tako omogućuje popularnu i potrebnu knjižnu i neknjižnu građu, igraonice i radionice, edukativna i putopisna predavanja, književne večeri, kazališne predstave te prati razvoj tehnologije i u skladu s tim se nabavlja adekvatna informatička oprema.

Izazovna i vrlo zahtjevna 2020. godina u Knjižnici i čitaonici Pitomača ipak je bila kreativna i prožeta mnogobrojnim aktivnostima i radionicama. Tako je u siječnju održana predstava pod nazivom “Život je čudo” Teatra Rugatino, a izvedena je u Intepretacijskom centru Petar Preradović u Grabrovnici.

Tradicionalna veljača, bila je ispunjena obilježavanjem Međunarodnog dana darivanja knjiga te Maškara. Mjesec ožujak kao početak proljeća obilježilo je održavanje Međunarodnog dana žena te Putopisno predavanje “Projekt tri kotača sreće SAD-e” u izvedbi Zdenka Nađa. Zbog epidemiološke situacije Knjižnica se u mjesecu travnju zatvorila, ali je ipak održana virtualna promocija knjige “Ljubav dolazi kasnije” autorice Jane Šemige Pintarić povodom obilježavanja Noći knjige.

Virtualna promocija knjiga nastavlja se i u svibnju sa zbirkom “Leptir na kiši” autora Ratka Bjelčića. U lipnju je bila otvorena Virtualna šetnja noviteta iz knjižne građe te izložba fotografija “Pitomača iz prošlosti” koja se produžila i u mjesecu srpnju. Kolovoz obilježava dolazak volontera u sklopu međunarodne radionice Valorizacija ruralne baštine: Kreativne zajednice u Podravini koja se održala od 19. do 29. kolovoza u suradnji Interpretacijskog centra Kuća Petra Preradovića, Culture Hub Croatia i European Heritage Volunteers. A sama Knjižnica i čitaonica Pitomača bila je jedan od domaćina i sudionika u predstavljaju svojeg rada i Podravine.

Rujan kao početak školske godine Knjižnicu posjećuju učenici i nastavnici Područne škole Sedlarica. U Mjesecu hrvatske knjige, listopadu, održana je virtualna promocija knjige “Egzorcizam ljubavi” autora Dražena Markotića Vege te je ujedno obilježen i Međunarodni tjedan disleksije. Zadnji mjeseci u 2020. godini, studeni i prosinac, no ne i najmanje bitni, za sve korisnike bili su ispunjeni knjiškim novitetima.

-Knjižnica i čitaonica Pitomača uz konstantan rad i trud unaprjeđuje svoja znanja i vještine kako bi svojim korisnicima omogućila napredak jer korisnici su naše ogledalo i moramo ulagati u njih. U 2021. godini nastavlja se tradicija svih aktivnosti sa novom motivacijom i inspiracijom – poručuje v.d. ravnateljica Danijela Rešetar.

(www.icv.hr, ib, foto: ilustracija, I. Bedeković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content