Ivan Presečan odveo svoje nogometaše na pjeskaru u Dragance: Cilj je razbiti monotoniju, a usput dobiti na brzini i eksplozivnosti

Osim idilične okoline, trening na pijesku donosi još nekoliko prednosti. Procjenjuje se da hodanje i trčanje po pijesku zahtijeva tri puta više energije nego iste aktivnosti na ravnoj podlozi. Također, znatno je teže održati ravnotežu i stabilnost, pa se aktivira puno više mišića u cijelom tijelu, a time se u konačnici postiže veća brzina i eksplozivnost. Konstantno trenje pod nogama uključuje još više stabilizatora pa je pijesak idealan alat u prevenciji ozljeda.

nkptc8
Foto: NK Pitomača

Vođeni tim činjenicama, nogometaši četvrtoligaša Pitomače pod vodstvom stratega Ivana Presečana odlučili su se zaputiti na pjeskaru u Dragance (Općina Podravske Sesvete) i odraditi neobičan i zanimljiv trening.

– Treniramo i do pet puta tjedno. Mislim da idemo u dobrom smjeru i da ćemo izuzetno spremni dočekati prvenstvo. Osim što ima brojne prednosti, cilj treninga na pjeskari bio je i pobjeći od svakodnevne rutine te razbiti monotoniju i tako pozitivno utjecati na psihu – rekao nam je trener Pitomače koji često i sam odlazi na spomenutu pjeskaru, a takav način treninga prakticirao je i ranije u kloštranskoj Mladosti.

(www.icv.hr, ts)

[g-gallery gid=”621264″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content