Izložba fotografija “Slatinska digitalna razglednica” postavljena na pročelju Zavičajnog muzeja Slatina

Izložba fotografija autora Roberta Turkalja “Slatinska digitalna razglednica” trebala je biti instalirana u povodu održavanja manifestacije “Noć muzeja”, ali zbog vjetra ista je morala biti otkazana jer su fotografije bile postavljene na pročelje Zavičajnog muzeja Slatina.

Organizatori, Turistička zajednica Grada Slatine i Zavičajni muzej Slatina, tako su pronašli novi termin izložbe. Izložba je postavljena sinoć (petak) kako je i predviđeno, na pročelju Zavičajnog muzeja.

Robert Turkalj fotografijom se bavi već dvadesetak godina, a 2008. bio je među pokretačima osnivanja Foto-videokluba Slatina i uključen je u rad kluba od njegova osnivanja. Instalirane fotografije novijeg su datuma, snimljene digitalnim fotoaparatom.

– Fotografije predstavljaju motive grada Slatine i, kad mi je rečeno da napravim odabir, nisam ih morao dugo tražiti. I u mobitelu imam mnoge fotografije, koje uvijek u nekim svojim druženjima pokažem ljudima i prezentiram grad u najljepšem svjetlu. Ovo je bila prilika da i Slatinčani vide fotografije mog pogleda na neke motive grada, detalje pročelja, parkove, na neke šetnice u gradu, na Javoricu, onako kako to vidi oko fotografa – rekao je Turkalj te dodao kako su fotografije snimljene u svim godišnjim dobima, tako da ima različitih ugođaja.

IMG

Napomenuo je kako to nije izložba umjetničkih fotografija kojom bih predstavio sebe kao fotografa, već da je riječ o dokumentarnim fotografijama, od kojih su neke i korištene u različitim prigodama.

Nekoliko riječi prije otvaranja izložbe, nazočnima su uputili direktor Turističkog ureda u Slatini Jurica Bosak i v.d. ravnatelja Zavičajnog muzeja Srđan Đuričić, a izložbu je otvorio slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić. Za “živi” efekt fotografija pobrinuo se Foto-video studio Alfa, vlasnika Roberta Puhanića, koji je postavio osvjetljenje.

Fotografije će, kako je rečeno na otvaranju, biti na pročelju muzeja zasigurno za vikend, a u slučaju povoljnih vremenskih prilika i tijekom cijelog sljedećeg tjedna, tako da će ih moći pogledati i svi oni koji otvaranju izložbe nisu mogli nazočiti.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content