Kamata nula posto: VPŽ u stopostotnom iznosu subvencionira kamatu malim i srednjim poduzetnicima kreditnih linija HAMAG BICRO COVID-19 zajmova za obrtna sredstva

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, raspisao je Javni poziv za subvenciju kamate svim mikro, malim i srednjim poduzetnicima s područja Virovitičko-podravske županije koji su ostvarili pravo na HAMAG BICRO COVID-19 zajam za obrtna sredstva ostvarenog u 2021. godini. Županija će subvencionirati puni iznos kamate od 0,25 posto za COVID-19 zajmove za obrtna sredstva u cijelom periodu otplate kredita, pa će kamata na kredite, malim i srednjim poduzetnicima s područja Virovitičko-podravske županije iznositi NULA posto.

– U vremenima epidemije koronavirusa, važan nam je opstanak svakog našeg poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednika, gospodarstvenika. Kako danas, tako i u budućnosti svako radno mjesto nam je važno i zato i ove godine nastavljamo s potporom s kojom smo startali prošle godine – istaknuo je župan Andrović.

Stoga, Virovitičko-podravska županija poziva sve mikro, male i srednje poduzetnike s područja Virovitičko-podravske županije u djelatnostima pogođenima pandemijom koronavirusa a koji su zatvoreni Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 27. studenog 2020. godine, koji su u 2020. godini ostvarili pad prihoda od 60 posto i više u odnosu na 2019. godinu, te su prethodno ostvarili pravo na korištenje HAMAG BICRO – COVID-19 zajma za obrtna sredstva u 2021. godini, da se jave kako bi ostvarili pravo na subvenciju kamate za navedeni kredit.

Sredstva za subvenciju kamate osigurana su u Proračunu Virovitičko-podravske županije za 2021. godinu. Zahtjev za ostvarivanje prava na subvenciju kamate podnosi se Upravnom odjelu gospodarstvo i poljoprivredu uz prilog dokaza o ispunjavanju uvjeta za prijavu na Javni poziv na propisanom obrascu koji je dostupan na službenoj stranici Virovitičko-podravske županije www.vpz.hr, ili OVDJE. Javni poziv je otvoren do 31. prosinca.

(www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content