KNJIGE KAO LIJEK Virovitička gradska knjižnica od srijede dostavlja knjige umirovljenicima, osobama s invaliditetom i svima potrebitima

Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica uvodi novu uslugu dostave knjiga za područje grada Virovitice i prigradskih naselja. Program ‘Knjiga kao lijek’ namijenjen je korisnicima koji ne mogu doći u prostor Knjižnice, dakle umirovljenicima, osobama s invaliditetom i svima potrebitima.

– Korisnici trebaju naručiti knjigu telefonom, emailom ili preko treće osobe i mi ćemo je dostaviti na kućni prag. Dostava će ići svake srijede. Godišnja članarina za osobe s invaliditetom i umirovljenike s mirovinom do 2.000 kuna je besplatna, a za one s primanjima iznad 2000 kuna iznosi 40 kuna – rekao je ravnatelj knjižnice Robert Fritz.

S uslugom dostave knjiga počinju u srijedu, 17. veljače čime će obilježiti Međunarodni dan darivanja knjiga (14. veljače) i započinju s programima obilježavanja 2021. godine kao Godine čitanja proglašene od strane Ministarstva kulture i medija RH na osnovu Nacionalne strategije za poticanje čitanja 2017. – 2022.

(www.icv.hr)

KKL plakat 742 x 1050

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content