KOLEGIJ GRADONAČELNIKA Grad Virovitica priprema potpore male vrijednosti za trgovačka društva i obrte

Među točkama dnevnog reda 65. sjednice Kolegija gradonačelnika Ivice Kirina bio je i Prijedlog Programa de minimis potpora za nove investicije u poduzetničkim zonama Grada Virovitice za 2021.-2023. godinu.

U cilju poticanja razvoja gospodarstva, Grad će omogućiti prodaju građevinskog zemljišta u poduzetničkim zonama po povlaštenoj cijeni, što predstavlja de minimis potporu, odnosno potporu male vrijednosti – subvenciju kupoprodajne cijene zemljišta.

Korisnici potpora mogu biti subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva i obrti koji su registrirani kao: d.o.o., j.d.o.o. i obrti) neovisno o veličini, vlasničkoj strukturi te svom sjedištu odnosno prebivalištu, koji imaju najmanje jednog zaposlenog na neodređeno vrijeme (vlasnika ili drugi zaposleni) te oni koji planiraju investicije, projekte ili aktivnosti na području Grada.

Opći ciljevi Programa su razvoj gospodarstva na području grada Virovitice, poticanje investitora za dolazak u grad Viroviticu, poticanje zapošljavanja, popunjavanje poduzetničkih zona, podizanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva, te tehnološki razvitak prioritetnih industrijskih djelatnosti. Ovi se ciljevi planiraju ostvariti poticanjem ulaska investitora u poduzetničke zone koje su izgrađene, u fazi razvoja ili se planiraju razviti, odnosno subvencioniranoj kupoprodajnoj cijeni zemljišta.

Prijedlog Programa de minimis potpora za nove investicije u poduzetničkim zonama Grada Virovitice za 2021.-2023. godinu bit će na dnevnom redu sljedeće sjednice Gradskog vijeća koja će se održati 17. veljače.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content