Koronavirus u OBŽ: Pozitivne 33 osobe, drugi dan zaredom na području Našica nema novooboljelih

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 327 uzoraka od kojih je 33 bilo pozitivno na koronavirus.

S područja grada Osijeka je 15 novopozitivnih osoba, dok je šest s područja grada Đakova. Po dvije novooboljele osobe su iz općina Čepin, Satnica Đakovačka i Šodolovci, a po jedna iz općina Antunovac, Darda, Kneževi Vinogradi, Semeljci i Viškovci, te grada Valpova.

Hospitalizirano je 69 osoba oboljelih od COVIDA-19, i to 52 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (13 na respiratoru), te 17 u Općoj županijskoj bolnici Našice. Preminule su dvije osobe u dobi od 73 i 94 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 787 osoba, a policijski službenici nisu utvrdili niti jedno kršenje mjera kako kod 22 provjerene osobe u samoizolaciji, tako ni u 194 provedena nadzora objekata.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 44 nadzora provođenja epidemioloških mjera (13 ugostiteljskih objekata, 11 prodavaonica i trgovina, 5 pekarnica, 4 benzinske crpke, 4 trgovačka centra, a ostalo u drugim objektima) i pri tomu nisu utvrdili nepravilnosti.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content