“Mali genijalci” iz Brlića pobijedili na HEP-ovom natječaju i dobili pet novih računala

Djelatnici HEP-a posjetili su Osnovnu školu Ivane Brlić-Mažuranić iz Virovitice te učenicima uručili pet novih računala koja su osvojili na HEP-ovom natječaju „Za naše male genijalce. Pobjednički video osmislili su i snimili učenici 4.a, 4.b i 4.c razreda u suradnji s učiteljicom informatike Mateom Matanči.

– Na dodjeli računala prisustvovali su mali genijalci: Nika Viljevac, Luka Katalinić, Mia Vezmarović i Korina Stošić. Vijest o pobjedi je jako obradovala učenike razredne nastave koji se vesele radu na novim računalima – poručuju iz škole.

Projekt „Za naše male genijalce“ koji od 2015. godine organizira Hrvatska elektroprivreda d.d. donacijom računalne opreme onim osnovnim školama kojima je to potrebno, želi poboljšati uvjete održavanja nastave i učenja te potaknuti razvoj kreativnog mišljenja učenika. Prijaviti su se mogle sve osnovne škole na području Republike Hrvatske putem online obrasca te snimkom kreativnog videa u kojemu učenici škole pokazuju zašto baš oni zaslužuju nova računala, što bi radili s njima te kako bi nova oprema poslužila učenicima i školi.

(www.icv.hr, ib; brlici.hr)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content