Marija Osmanović nova predsjednica KUD-a „Marijan Pavleković Pajo“ iz Otrovanca

Marija Osmanović nova je predsjednica KUD-a „Marijan Pavleković Pajo“ iz Otrovanca, odlučeno je to na jučerašnjoj (nedjelja) izbornoj skupštini KUD-a na kojoj je izabrano novo vodstvo udruge. Za predsjednicu skupštine izabrana je Marija Tkalčec, za blagajnicu Željka Makvić, kao i novi članovi Upravnog i Nadzornog odbora.

Dosadašnja predsjednica Mirjana Gomerčić zahvalila je svima na suradnji tijekom proteklih 15 godina, koliko je bila na čelu KUD-a.

– U ovih 15 godina rada KUD-a bilo je svega, od početnog entuzijazma gdje nas je bilo puno više nego danas, preko napuštanja članova koji se nisu našli i snašli u našem društvu, pa do radosti koje su donijeli naši mladi članovi. Za sve moje greške i propuste, molim da mi oprostite jer nisu bile namjerne. Ne želim vam puno pametovati, već želim reći da na mladima svijet ostaje i drago mi je što je Marija prihvatila ulogu predsjednice, te joj želim da barem duplo više izdrži od mene i želim joj puno sreće u vođenju našeg KUD-a, kao i svim novo izabranim članicama – rekla je Gomerčić.

152030350 878241952748274 5888301796156168389 n

Na skupštini su se osvrnuli na proteklu 2020. godinu, koja je bila izazovna za sve udruge. Istaknuli su kako su aktivnosti KUD-a bile skromne te kako nažalost nisu uspjeli imati niti jedan nastup. Planirali su organizirati susrete okolnih mjesta u veljači i 15. susrete folklora u travnju, no zbog koronavirusa ti planovi su propali.

Neke od aktivnosti koje su uspjeli realizirati je posjet muzeju Bakina priča u Kladarama, sudjelovanje u pečenju krafni za maškare te sudjelovanje u Zelenoj čistki i na Danu općine Pitomača – Vidovu. Pohvalili su se i kako su njihove članice Marija i Katarina Pavleković te Marija Tkalčec dobile pohvale za okućnice na proglašenju najboljih okućnica za Vidovo, dok je posebnu pohvalu dobila Jelka Dijaković.

151982553 249865609939331 9124136393260993157 n

Izneseni su i planovi za 2021. godinu koji uključuju nastavak predstavljanja Otrovanca i cijele općine na svim nastupima koji će biti mogući sukladno epidemiološkim mjerama. Jednako tako nastavit će s uređenjem sela, suradnjom s mjesnim DVD-om, kao i sudjelovanjem na svim kulturnim i humanitarnim događanjima u općini Pitomača.

– Naš muzej koji smo uredili i opremili još 2006. godine,  uz male korekcije, spreman je i za posjetitelje, tako da možemo otvoriti vrata za sve koji su zainteresirani vidjeti muzej. Veliko hvala našoj Općini Pitomača na financijskoj potpori te se nadamo ove godine renovirati našu prostoriju za probe i kuhinju do naših 15. susreta folklora. Hvala i predsjedniku Mjesnog odbora Mirku Pavlekoviću koji nam pomaže u radu te odvaja svoje slobodno vrijeme, uz sve svoje obaveze, i za nas – kažu iz KUD-a.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content