NAJVIŠE DO SADA U protekloj godini 418 napuštenih pasa iz virovitičkog Skloništa za životinje dobilo novi dom

Na jučer (utorak) održanoj sjednici Kolegija gradonačelnika Ivice Kirina razmotreno je i Izvješće o radu Skloništa za životinje Virovitica za 2020. godinu.

Ono što se u izvješću ističe svakako je broj udomljenih pasa koji raste iz godine u godinu. U protekloj godini novi dom je pronašlo njih 418, što je najveći broj do sada. Inače, od kada Sklonište radi, odnosno od 2010. godine, udomljeno je ukupno 1.807 pasa.

Od svog osnutka, Sklonište ima odličnu suradnju s Gradom Viroviticom koji godišnje iz svog Proračuna izdvaja preko 500.000,00 kuna za zbrinjavanje napuštenih životinja.
Grad, kao i njegovi brojni građani „žive“ s ovim Skloništem od kada ono postoji.

– Iako brojčano Sklonište nema velik broj aktivnih volontera, rado kažemo da u našem Skloništu i za Sklonište volontira desetak tisuća građana koji pomažu njegov rad objavljujući tekstove i slike životinja na društvenim mrežama i promovirajući ga gdje god da se zateknu. Da je mnogima stalo do napuštenih četveronožaca pokazali su brojnim akcijama u prosincu pojedinci, udruge, kao i sam gradonačelnik Ivica Kirin koji je posjetio Sklonište i predao donaciju. Psi su udomljeni po svim županijama diljem Hrvatske, ali ima ih i izvan granica Lijepe naše: u Sloveniji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji, Italiji, SAD-u – ističu u virovitičkom Skloništu.

Što se tiče ostalih aktivnosti, nastavljeno je s radovima u Skloništu u pogledu uređenja boksova i proširenja kapaciteta kako bi se životinjama osigurao što bolji smještaj, a djelatnici su imali 419 intervencija. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content